těsto
| 2 vejce
| 500 g polohr. mouky
| 1 prdop
| 1 vanilk. cukr
| 1/2 l mléka
| 150 g cukru krupice
| 2 lžičky strouhané pomeranč. kůry
| na potření džem /marmeláda/
| tuk na vymazání
| mouka
Postup přípravy receptu Maruščina buchta:
Ingredience na těsto smícháme a pečlivě promísíme. Nakonec přidáme mléko, ale nedáváme jej všechno, přidáváme po troškách, dokud nám těsto neudělá hustší hmotu, kterou poté klademe na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech.
Maruščinu buchtu pečeme v předehřáté troubě na 200 °C do zezlátnutí. Vytáhneme a špejlí vyzkoušíme, zda-li je těsto uvnitř dopečené.
Hotovou buchtu můžeme potřít marmeládou nebo džemem, rozkrájet a podávat. Chutná nejlépe ještě teplá.
Fotky receptu Maruščina buchta:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!