![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
29. 06. 2010 Hovězí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hovězí maso nakrájíme na plátky, nakrojíme po stranách a jemně naklepeme. Máme- li anglickou slaninu v celku, nakrájíme též na plátky, nebo zakoupíme již krájenou, cibuli pokrájíme na kolečka. Do velk ... …více»
|
![]() |
28. 06. 2010 Zvěřina
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Rozehřejeme si máslo, do kterého nalijeme červené víno, pomerančovou šťávu a kávu. Vše promícháme, přidáme jalovec, povaříme asi patnáct minut, pak přidáme vývar a marmeládu. Necháme přejít varem a za ... …více»
|
![]() |
28. 06. 2010 Drůbeží maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Naporcované kuře zbavené kůže a kostí osolíme a zasypeme tymiánem. Několik hodin necháme v ledničce. Na druhý den rozpustíme 3/4 másla a opečeme kousky masa. Do jedné smetany zamícháme hořčici, do dru ... …více»
|
![]() |
27. 06. 2010 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Brambory a cibuli nakrájíme na kolečka, maso na kostky. Do vymazaného pekáče dáme vrstvu brambor, vrstvu cibule, osolíme, opepříme a zakryjeme vrstvou osoleného a opepřeného masa. Vrstvy střídáme, pos ... …více»
|
![]() |
26. 06. 2010 Vnitřnosti
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Játra opláchneme a nakrájíme na rovnaké kousky, slaninu na plátky. Játra obalíme slaninou a na rozpálené pánvi opékáme asi 5 minut ze všech stran.
Brusinková omáčka: na pánev dáme brusinky, smetanu, ... …více»
|
![]() |
26. 06. 2010 Drůbeží maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Brambory očistíme a nakrájíme na plátky a osolené poklademe na vymazaný plech. Další vrstvu tvoří kuřecí čtvrtky, které osolíme a podle chuti můžeme dokořenit kořením podle chuti (bazalkou). Zeleninu ... …více»
|
![]() |
26. 06. 2010 Drůbeží maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nakrájíme si maso na nudličky a dáme do misky. Přisypeme solamyl a sojovou omáčku (asi 2-3 pol. lžičky). Osolíme, opepříme a přidáme trošku koření Čína.
Zeleninu očistíme, oloupeme, oškrábeme.
Mrk ... …více»
|
![]() |
24. 06. 2010 Drůbeží maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kuřecí maso opláchneme, nakrájíme na menší kousky, posypeme solí, pepřem a grilovacím kořením. Na oleji maso prudce osmahneme, snížíme teplotu a za občasného promíchání pražíme doměkka. Hotové kuřecí ... …více»
|
![]() |
24. 06. 2010 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Panenky opláchneme pod studenou tekoucí vodou, osušíme, zbavíme blan a každou panenku dvakrát podélně nařízneme, na silnějším konci. Necháme 1-2 cm široký okraj vcelku. Maso zapleteme do copánků, voln ... …více»
|
![]() |
24. 06. 2010 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Maso opláchneme pod studenou tekoucí vodou, osušíme, osolíme a opepříme. Máslo rozehřejeme a kotlety z každé strany 3-5 minut opékáme. Parmazán nastrouháme. Kysanou smetanu smícháme s parmazánem. Kotl ... …více»
|