![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
19. 06. 2010 Drůbeží maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky. Z oleje, sójové omáčky, kari koření a pepře připravíme marinádu, ve které necháme maso asi 2 hodiny v chladu odležet, poté nudličky opečeme na zbytku oleje. Do ho ... …více»
|
![]() |
19. 06. 2010 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Čočku uvaříme doměkka s polovinou cibule a bobkovým listem. Po uvaření cibuli a list vyjmeme a do čočky vmícháme nadrobno nakrájenou druhou polovinu cibule s nakrájeným uvařeným uzeným masem a petržel ... …více»
|
![]() |
18. 06. 2010 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Oloupané brambory nakrájíme na silnější kolečka. Vložíme je do pekáčku. Maso nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme, čerstvé oloupané žampiony nakrájíme na plátky. kKlobásu nakrájíme na kolečka, cib ... …více»
|
![]() |
17. 06. 2010 Skopové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Na dno hrnce položíme nakrájenou slaninu a necháme ji zesklovatět, postupně na ni rozložíme vrstvy na kostky nakrájeného masa, brambor, nadrobno nakrájenou cibuli, zeleninu a zelí. Osolíme, opepříme, ... …více»
|
![]() |
17. 06. 2010 Skopové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kotlety naklepejte a na krajích nařízněte. Opečete je na rozpáleném oleji z každé strany asi 4 minuty. Vyjměte a na zbylý tuk vsypte mouku, osmahněte a zřeďte vývarem. Promíchejte a krátce povařte. Po ... …více»
|
![]() |
17. 06. 2010 Králičí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Maso omyjeme, hřbet rozdělíme na dvě části. Všechno maso osolíme a opepříme na oleji. Oloupané stroužky česneku prolisujeme, oloupané šalotky rozčtvrtíme a obojí přidáme k masu. Přilijeme bílé víno a ... …více»
|
![]() |
17. 06. 2010 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Mezitím rozpůlíme medový meloun a lžící vydlabeme jadérka. Meloun nakrájíme na slabší plátky. Parmskou šunku nakrájíme na nudličky. Uvař ... …více»
|
![]() |
17. 06. 2010 Drůbeží maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kachnu omyjeme a osušíme ubrouskem. Celou ji posolíme, i zevnitř. Kupuji čerstvý větší ananas, ale může být i z konzervy. Nakrájím ho na kousky a kachnu ním vycpu a "zadeček" zašiju nití. ... …více»
|
![]() |
17. 06. 2010 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu ve slané vodě. Slijeme a dáme okapat. Troubu předehřejeme na 220 °C. Zeleninu nasypeme do vroucí osolené vody a asi 4 minuty blanšírujeme. Slijeme a dáme okapat ... …více»
|
![]() |
16. 06. 2010 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kabanos nakrájíme na kolečka, eidam a papriku na kostičky, cibuli na čtvrtky. Střídavě napichujeme kabanos, papriku, sýr a cibuli na polovinu špejle, čímž vznikne špíz. Celý špíz obalíme v klasickém t ... …více»
|