Postup přípravy receptu Smažené čínské nudle se zeleninou a kuřecím masem:
Nakrájíme si maso na nudličky a dáme do misky. Přisypeme solamyl a sojovou omáčku (asi 2-3 pol. lžičky). Osolíme, opepříme a přidáme trošku koření Čína.
Zeleninu očistíme, oloupeme, oškrábeme.
Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle.
Zelené papriky nakrájíme na stejně hrubé půlkolečka.
Žlutou kapii nakrájíme na 4 části a nakrájíme na stejně hrubé pásky.
Já strouhám na ručním robotu. Aby byly opravdu všechny kusy stejné.
Stroužky česneku nakrájíme na drobné kostičky a cibuli na hodně tanké pásky.
Nejprve osmažíme všechnu zeleninu na rozžhaveném oleji. Já nejprve smažím cibulku s česnekem, pak přidám zbytek. Pořád míchám. Smažíme dokud zelenina nezměkkně. Ale nesmí být úplně měkká, aby trošku křupala.
Zeleninu vyjmeme z pánve a dáme smažit kousky masa.
Smažíme dokud kousky nejsou po krajích křupavoučké. Vyjmeme a přidáme k zelenině.
Během toho co se nám smaží maso, namočíme čínské nudle do vroucí vody a počkáme než jemně změknou. Scedíme a necháme odkapat.
Jakmile máme vyjmuté maso, přidáváme nudle postupně na pánev. Musíme smažit po částech, aby se nám nudle neslepily. A postupně vmícháváme do směsi zeleniny a masa.
Můžeme je ještě dost pokapat sojovou omáčkou.
Když máme zeleninu, nudle a masíčko smíchané, ochutnáme.
Dochutíme ještě solí, pepřem a já občas přidám i trošku maggi.
Velmi chutné jídlo. S manželem se ho můžeme ujíst. Pro nás ho vždy dělám v množství pro 6 porcí :) Nudle jíme pak celý den :)