250 g těstovin
| sůl
| 600 g mražené zeleniny
| 250 g uzeniny
| 125 g strouhaného eidamu
| 2 vejce
| 200 ml smetany
| pepř
| muškátový květ
| 1 lžíce sekané petrželky
Postup přípravy receptu Gratinované těstoviny:
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu ve slané vodě. Slijeme a dáme okapat. Troubu předehřejeme na 220 °C. Zeleninu nasypeme do vroucí osolené vody a asi 4 minuty blanšírujeme. Slijeme a dáme okapat. Vymastíme zapékací formu. Uzeninu nakrájíme na kousky, smícháme s těstovinami, zeleninou a polovinou strouhaného eidamu. Směs nasypeme do pekáčku. Vejce rozkvedláme ve smetaně, osolíme, opepříme, ochutíme muškátem a nalijeme na těstoviny. Posypeme zbylým sýrem a zapékáme asi 25 minut.
Fotky receptu Gratinované těstoviny:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!