![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
5. 01. 2008 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Telecí ragú s chřestem: Maso odblaníme, umyjeme, nakrájíme na kostky a dáme vařit do osolené vody. K poloměkkému masu přidáme kolečka mrkve, očištěný chřest zbavený tvrdých částí, přikryjeme a vaříme doměkka. Z oleje a mouky ... …více»
|
![]() |
5. 01. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Trojité řízky: Z vejce, mouky a strouhanky si připravíme těstíčko na obalování. Maso naklepeme, posolíme, popepříme, potřeme slabě hořčicí, položíme na něj plátek sýra, opět slabě potřeme hořčicí, na sýr plátek šunk ... …více»
|
![]() |
5. 01. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vepřové s hráškem : Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, posypeme moukou a opepříme. Pak maso zprudka opečeme na rozpáleném oleji. Opečené maso přelijeme vlažnou rajčatovou šťávou, zakapeme citronem a dusíme 10 minut. Pa ... …více»
|
![]() |
5. 01. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Řízek: Z masa nakrájíme řízky, naklepeme a osolíme. Játra spaříme, spolu s uzeným masem jemně nasekáme, smícháme se sýrem, žloutkem, solí a paprikou. Směsí potíráme řízky a máčíme v těstíčku, do něhož jsme p ... …více»
|
![]() |
5. 01. 2008 Mleté maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Sýrovo-masový řízek: 1 díl(10dkg) strouhaného sýru smícháme s 2 díly (20dkg) mletého masa, dáme do mísy, posolíme, opepříme a smícháme dohromady. Vytvoříme malé, tenké placky, které obalíme v trojobalu (lépe 2x v mléce a ... …více»
|
![]() |
4. 01. 2008 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Uzené maso v bramboráku : Uzené maso uvaříme doměkka, nakrájíme na plátky. Brambory oškrábeme, na jemném struhadle nastrouháme. Slijeme tekutinu, přidáme majoránku, prolisovaný česnek, trochu kmínu, vejce a osolíme. Promícháme ... …více»
|
![]() |
4. 01. 2008 Uzeniny Žádné hodnocení
Příprava receptu Kedlubnový guláš s uzeninou: Cibuli očistíme, nakrájíme na kolečka, osmažíme na oleji, přidáme nasekanou feferonku, mletou papriku, kedluben nakrájený na kostičky, kečup, osmažíme a zalijeme horkým vývarem. Osolíme, opepříme a du ... …více»
|
![]() |
4. 01. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Smažené plněné žampiony: Žampionům odstraníme nožičky, které použijeme na omáčku nebo do polévky. Kloboučky neloupeme, pouze opereme v cedniku pod tekoucí vodou. Necháme okapat a plníme masovou směsí do tvaru koule. Směs přip ... …více»
|
![]() |
4. 01. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Paštikový chlebíček: Maso a salám nakrájíme na kostky a dvakrát umeleme na masovém mlýnku. Přidáme dvě rozšlehaná vejce, hořčici, zelený a cayenský pepř, majoránku, utřený česnek, sůl, koriandr, citronovou kůru, rum, nase ... …více»
|
![]() |
4. 01. 2008 Hovězí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Hovězí maso s pečenou zeleninou : Maso omyjeme, potřeme olejem, osolíme a obalíme jemnými plátky slaniny. Rozehřejeme troubu a v hrnci přikrytém pokličkou vložíme do trouby. Maso takto pečeme 20-25 minut při teplotě 200 °C.Potom ho ot ... …více»
|