![]() |
19. 11. 2007 Zvěřina
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Srnčí kýta na smetaně: Vykostěnou srnčí kýtu odblaníme, vypereme, protkneme slaninou, osolíme a necháme odležet. V poloviční dávce tuku osmahneme do růžova na kolečka krájenou očištěnou zeleninu a cibuli, zalijeme octem, př ... …více»
|
![]() |
19. 11. 2007 Zvěřina
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Srnčí kýta na víně: Vykostěnou kýtu odblaníme. Vypereme, protkneme slaninou a osolíme. Na celé dávce tuku s trochou cukru osmahneme očištěnou, na kolečka nakrájenou zeleninu a cibuli do hněda (cukr přidáváme proto, aby z ... …více»
|
![]() |
19. 11. 2007 Zvěřina
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Srnčí hřbet přírodní: Srnčí hřbet odblaníme, vypereme, protkneme slaninou a osolíme. Očištěnou, na kolečka nakrájenou zeleninu a cibuli osmahneme na tuku do červena, přidáme divoké koření (celé nové koření, pepř, bobkový ... …více»
|
![]() |
19. 11. 2007 Zvěřina
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Srnčí plec podle paní nadlesní: Srnčí plec odkostíme a protáhneme proužky slaniny. Zbývající slaninu nakrájíme na kostky. Vhodíme do kastrolu, přidáme máslo, nakrájenou zeleninu, cibuli a zlehka osmahneme. Přidáme koření a zastříkn ... …více»
|
![]() |
19. 11. 2007 Zvěřina
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Přírodní srnčí kýta: Srnčí kýtu odblaníme, vykostíme, osolíme a protáhneme slaninou. Cibuli, celer, petržel, mrkev a šunku nakrájíme a osmažíme na másle a na slanině s pepřem a několika zrnky jalovce. Do toho vložíme přip ... …více»
|
![]() |
19. 11. 2007 Zvěřina
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Dušená srnčí kýta: Srnčí necháme 2 až 3 dny odležet v marinádě a častěji je obracíme. Marináda se připraví ze 3 l bílého vína, 1 l octa, 1 l olivového oleje, 80 g nakrájených karotek, 80 g nakrájené cibule, 2 nakrájenýc ... …více»
|
![]() |
19. 11. 2007 Zvěřina
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Srnčí kotlety s cibulovou kaší: Kotlety osolíme, protáhneme slaninou a uzeným jazykem a zvolna dusíme dobře přikryté (přidáme pepř a jalovec), podlité jednak šťávou z dušené zvěřiny, jednak dobrou polévkou. Měkké srovnáme mezi prkén ... …více»
|
![]() |
19. 11. 2007 Zvěřina
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Srnčí sekaná: Zvěřinu velmi jemně umeleme, přidáme ve vodě namočenou a vymačkanou housku, utřené sardele, vejce, osolíme, okořeníme mírně zázvorem, jalovcem a hřebíčkem. Z propracované hmoty uděláme podlouhlou šišk ... …více»
|
![]() |
19. 11. 2007 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vepřové maso vařené v zelenině: Očištěné a omyté maso vložíme do vařícího vývaru, přidáme cibuli, bobkový list a vaříme do poloměkka (asi hodinku). Vývaru použijeme jen tolik, aby stčilo na zakrytí masa. Potom přidáme k masu na větš ... …více»
|
![]() |
19. 11. 2007 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vepřová pečínka: Očištěnou, částečně osekanou a omytou vepřovou pečeni osolíme. Do připraveného pekáče vložíme nasekané vepřové kosti, na které položíme posolené maso vnější stranou, posypeme kmínem, zapečeme v rozpál ... …více»
|