![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
9. 11. 2007 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Flíčky s uzeným masem a květákem: Nakrájíme vařené uzené maso, uvaříme flíčky a květák, který rozebereme na růžičky a vše smícháme a osolíme.
Zapékací misku vymažeme máslem, směs urovnáme a zalijeme mlékem s rozkvedlanými vejci. Za ... …více»
|
![]() |
9. 11. 2007 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Květákový ježek: Květák uvaříme v celku ve slané vodě. Necháme okapat.
Vymažeme pekáč, hlávku květáku postavíme doprostřed a mezi růžičky střídavě vpichujeme nudličky uzeného masa a sýra, až nám vznikne ježek.
Z ... …více»
|
![]() |
9. 11. 2007 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Věnec z rýže s uzeným masem a houbami: Sušené houby necháme změknout v teplé vodě. Do uvařené rýže vmícháme nasekanou petrželku a máslo. Vložíme do vymaštěné formy a udržujeme teplé.
Očištěnou papriku nakrájíme na kousky, cibulovou nať ... …více»
|
![]() |
9. 11. 2007 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bramborové plněné knedlíky: Uvaříme ve slupce brambory. Vystydlé oloupáme a nastrouháme. Přidáme Solamyl, krupici, osolíme, přidáme vejce a na vále pomoučněném hrubou moukou zpracujeme těsto. Nenechává se odležet, nutno zpracova ... …více»
|
![]() |
9. 11. 2007 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Gemerské koule: 400 g brambor uvaříme ve slupce, očistíme a pomeleme na masovém mlýnku. Zbytek brambor očistíme, nastrouháme a scedíme.
Mleté a nastrohané brambory smícháme s uzeným masem, vajíčkem, žloutkem, sol ... …více»
|
![]() |
9. 11. 2007 Uzeniny Žádné hodnocení
Příprava receptu Uzený jazyk s křenovou omáčkou: Jazyk vložíme do vroucí vody a vaříme asi hodinu doměkka.
Zatím nastrouháme křen a přikryjeme ho hrnkem, aby neztmavl a nevyprchalo štiplavé aroma.
Smetanu nalijeme do kastrolu, zašleháme do ní ... …více»
|
![]() |
9. 11. 2007 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Uzené těstoviny : Kousky vepřového žebra dáme do papiňáku. Zalijeme ho do tří čtvrtin vodou a vaříme. Nesolíme!
Po uvaření obereme maso od kosti.
Vývar přecedíme a přibližně dvacet minut v něm vaříme MAGGI Vřete ... …více»
|
![]() |
9. 11. 2007 Uzeniny Žádné hodnocení
Příprava receptu Ambrosie: Na másle zpěníme cibulku do sklovata, přidáme zmražený hrášek, pět minut dusíme, přidáme smetanu, koření a tři minuty provaříme. Bílou jíškou v prášku upravíme konzistenci do hladké omáčky.
... ... …více»
|
![]() |
9. 11. 2007 Hovězí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Hovězí plátky na pepři: Omyté a osušené plátky mírně naklepejte, osolte a z obou stran obalte v mletém pepři, který k masu přitisknete, aby později neopadal. Biftečky prudce opečte na rozpáleném sádle (z každé strany asi čty ... …více»
|
![]() |
9. 11. 2007 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Smažené plněné bramborové kapsy: Cibuli nakrájenou nahrubo orestujeme na sádle, přidáme nakrájený bok, překrájené kysané zelí, kostku MAGGI Zlatého zeleninového bujónu, osladíme a dusíme doměkka.
Směs bramborové knedlíky nasype . ... …více»
|