![]() |
16. 05. 2007 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vepřové zelné závitky: Vepřové plátky omyjeme, osušíme a paličkou je zlehka naklepeme dotenka. V misce smícháme 3 lžíce oleje, mletou sladkou papriku, kmín, citrónovou kůru, sůl a pepř. Marinádou potřeme plátky masa a na 2 hodiny je dáme …více»
|
![]() |
16. 05. 2007 Drůbeží maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kuřecí rolka se sýrem: Kuřecí plátky omyjeme, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. V misce utřeme žervé, protlak, 1 lžičku škrobu a tymián. Směs ochutíme solí a pepřem. Papriky omyjeme a nakrájíme na proužky. Sýrovou směsí potřeme …více»
|
![]() |
16. 05. 2007 Drůbeží maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Krůtí rolka se špenátem: Mražený špenát necháme povolit a měkký pak smícháme s lučinou, strouhaným parmazánem a žloutkem. Maso omyjeme a naklepeme. Plátky osolíme, opepříme, potřeme špenátovou směsí a zavineme. Zpevníme párátky …více»
|
![]() |
14. 05. 2007 Zvěřina
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Srnčí závitek: Plátky srnčího masa naklepeme, osolíme, opepříme, rozetřeme špetku skořice a plníme dílky oloupané syrové brambory, papriky, klobásky a přidáme švestku. Plátky s náplní srolujeme a spíchneme párátkem …více»
|
![]() |
14. 05. 2007 Zvěřina
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Klokaní ragú s červeným zelím: Klokaní maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kostky. V kastrolu rozehřejeme olej a maso na něm prudce opečeme ze všech stran a posypeme paprikou. Zalijeme polovinou vína, přidáme oloupanou, na slabá …více»
|
![]() |
13. 05. 2007 Vnitřnosti
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Játrová mňamka: Omytá játra osušíme ubrouskem, pokrájíme na kousky a obalíme v mouce. Na rozpáleném másle osmahneme drobně pokrájenou cibuli a česnek, přidáme játra a zprudka je orestujeme ze všech stran. Vmícháme na plátky …více»
|
![]() |
13. 05. 2007 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Ztracené řízky v bramborách: Maso omyjeme, naklepeme, osolíme a opepříme. Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky nebo na hranolky. Cibuli oloupeme a jemně nakrájíme, oloupaný česnek prolisujeme. Zapékací mísu nebo pekáček vymažeme …více»
|
![]() |
12. 05. 2007 Vnitřnosti
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vídeňské plíčky: Plíce důkladně vypereme pod tekoucí vodou a ve 3 litrech osolené vody je uvaříme doměkka. Po vychladnutí je nakrájíme na nudličky. Na másle osmahneme cibuli nakrájenou na drobné kostičky, přidáme celý …více»
|
![]() |
12. 05. 2007 Vnitřnosti
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Dušená játra: Omytá játra nakrájíme na menší kostky. Na oleji osmahneme jemně nasekanou cibuli dozlatova, přidáme játra a za stálého míchání orestujeme. Podlijeme vodou, přidáme masox a pod poklicí dusíme doměkka. Během …více»
|
![]() |
12. 05. 2007 Vnitřnosti
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Minutková játra: Omytá a osušená játra nakrájíme na plátky silné asi 2 cm a na rozpáleném oleji je z obou stran opečeme pod poklicí, každou stranu asi 3 minuty. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a ještě chvilku …více»
|