![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
7. 03. 2009 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Výborná domácí tlačenka: Vařené maso i vnitřnosti pokrájíma na kostky zhruba o velikosti 2 až 4 cm, kůže umeleme najemno. Vše vložíme do mísy, osolíme, opepříme a dochutíme drcenou majoránkou. Zalijeme trochou vývaru a řádně ... …více»
|
![]() |
7. 03. 2009 Vnitřnosti
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Játrový guláš se zelenými paprikami: Slaninu nakrájíme na drobné kostičky. Játra rozkrájíme na pravidelné hranolky. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. V kastrolu se silným dnem vypečeme slaninu. Na vyškvařeném tuku osmahneme cibuli, př ... …více»
|
![]() |
7. 03. 2009 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vepřová krkovička s omáčkou: Plátky prorostlé krkovičky s kostí omyjeme, osušíme, naklepeme, osolíme a opepříme. Česnek oloupeme, prolisujeme a smícháme s hořčicí a olejem. Touto směsí maso potřeme, zabalíme do fólie a necháme 1 ... …více»
|
![]() |
7. 03. 2009 Hovězí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bulharská kjuftěta: Maso umeleme najemno. Brambory očistíme a nastrouháme. Housku namočíme ve vodě.
K masu přidáme brambory, housku, vejce a sůl. Hmotu důkladně promícháme a tvoříme malé šišky. Ty zlehka obalujeme v sek ... …více»
|
![]() |
7. 03. 2009 Hovězí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Guláš z kližky s houbami: Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kostičky. Maso nakrájíme, stejně tak očištěné houby.
Cibulku osmahneme na oleji. Přidáme mletou papriku, kmín a sůl, kousky nakrájeného masa, zalijeme vývarem a dusí ... …více»
|
![]() |
7. 03. 2009 Vnitřnosti
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Konšelská játra: Játra očistíme a nakrájíme na slabé nudličky. Stejně tak šunkový salám.
Na oleji mírně orestujeme játra. Přidáme šunkový salám, krátce osmahneme a mírně směs zalijeme vodou. Játra asi 5 minut dusíme. ... …více»
|
![]() |
7. 03. 2009 Drůbeží maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Smažené kuře v těstíčku s bílým vínem: Osušené kuře rozporcujeme na menší kousky a odstraníme větší kosti. Můžeme použít i spodní stehýnka nebo křidélka. Kousky osolíme.
Z vajec, vína, zázvoru, soli, jemně pokrájené cibule, solamylu a pos ... …více»
|
![]() |
7. 03. 2009 Vepřové maso Žádné hodnocení
Příprava receptu Zapečené špagety se sýrem, masem a lečem: Špagety uvaříme podle návodu, slijeme a necháme okapat. Cibuli oloupeme a nasekáme, omytá rajčata pokrájíme společně s paprikou na kostičky. Vepřové maso z konzervy rozkrájíme.
Na oleji osmahneme cib ... …více»
|
![]() |
7. 03. 2009 Hovězí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Roštěná s paprikou, rajčaty a cibulí: Roštěnky zlehka naklepeme. Posypeme solí, barevným drceným pepřem a potřeme olejem. Maso uložíme do mísy a necháme alespoň dvě hodiny odležet.
Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme roštěnky a zprudka j ... …více»
|
![]() |
7. 03. 2009 Drůbeží maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jablíčkové kuře: Nejdříve si přirpavíme kořenící směs: Máslo, kečup, česnek a med, smícháme. Kousky naporcovaného kuřete potřeme směsí a vložíme je do vymazané zapákací mísy. Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme je na ... …více»
|