![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
21. 01. 2009 Těstovinová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Špagetový dort s uherákem: Špagety uvaříme podle návodu na obalu ve vroucí osolené vodě. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat.
Uherský salám nakrájíme na kostičky a v pánvi osmahneme. Sýr nastrouháme.
V míse nebo přímo ... …více»
|
![]() |
21. 01. 2009 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Chlebové řízky se salámem: Slabší krajíčky chleba potřeme hořčicí, polovinu z nich poklademe salámem a sýrem, namazanou stranou přiložíme zbývající krajíčky a vše obalíme v těstíčku z hladké mouky a vajec a ve strouhance. Po ob ... …více»
|
![]() |
21. 01. 2009 Drůbeží maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Palačinky plněné kuřecím a houbami: Pomeranč omyjeme v horké vodě a osušíme. Nastrouháme z něj kůru a vymačkáme šťávu. Rozmícháme mouku, vejce, pomerančovou kůru, sůl a lístky ze dvou snítek tymiánu. Přidáváme střídavě rozpuštěné máslo ... …více»
|
![]() |
20. 01. 2009 Hovězí maso Žádné hodnocení
Příprava receptu Flambované hovězí plátky: Plátky masa naklepeme, jemně osolíme, potřeme čerstvě utlučeným pepřem a sardelovou pastou a na oleji po obou stranách opečeme. Vyjmeme, do výpeku přidáme nakrájenou cibuli a kousek másla, necháme zpě ... …více»
|
![]() |
20. 01. 2009 Drůbeží maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Čína z krůtího masa: Krůtí maso nakrájíme na kostky a smícháme s vejci, solamylem, kořením a omáčkou a dáme na hodinu odležet do lednice. Osmahneme, poté zalijeme 200 ml vody a dusíme 15 minut.
Podáváme s rýží a zelenin ... …více»
|
![]() |
20. 01. 2009 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Mexické fazole s kečupem a párkem: Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibulku, poté přidáme červené fazole v plechovce, párky pokrájené na kolečka, chvíli osmažíme (musíme je hlídat, aby se nám nepřipálily), vmícháme česnek a nakonec v ... …více»
|
![]() |
20. 01. 2009 Mleté maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Fazole s mletým hovězím: Den předem namočené fazole uvaříme na skus cca 1 hod. Umleté maso osolíme, přidáme pepř, majoránku, bazalku a necháme odležet. Na pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na plátky nakrájený česnek a cibul ... …více»
|
![]() |
20. 01. 2009 Zvěřina
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bažant pečený se zelím po polsku: Připraveného, očištěného bažanta opláchneme, uvnitř a navrch osolíme, slabě opepříme a svážeme.
V hrnci na rozpálíme máslo a bažanta v něm rychle po všech stranách opečeme.
Pak ho trochu podlijeme v ... …více»
|
![]() |
20. 01. 2009 Zvěřina
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bažant pečený po pražsku : Připravené, očištěného bažanta opláchneme, uvnitř i na povrchu osolíme, prsa a stehna protáhneme tříčtvrteční dávkou slaniny na proužky nakrájené a maso svážeme. V másle a ve zbytcích nakrájené slanin ... …více»
|
![]() |
20. 01. 2009 Zvěřina
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bažantí stehýnka s bramborovými noky: Polovinu slaniny nakrájíme na asi 2 mm plátky, které po jedné straně nakrojíme, zbytek nakrájíme na drobné kostičky.
Stehýnka otřeme vlhkým ubrouskem, položíme do pekáče, osolíme je, přidáme koření a ... …více»
|