![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
21. 01. 2009 Drůbeží maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kuřecí maso na zelenině s bramborami: Kuře omyjeme, osušíme a rozdělíme na 8 kousků.
Oloupeme brambory a podélně rozčtvrtíme. Pokud použijeme nové brambory, jen je důkladně omyjeme a necháme ve slupce. Oloupeme cibuli. Na rozpuštěném más ... …více»
|
![]() |
21. 01. 2009 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Žemlovka na slano: Housky nebo veku nakrájíme na plátky 1,5 cm široké.
Do většího pekáče na dno naklademe vrstvu nakrájeného pečiva. Na ně dáme vrstvu kysaného zelí. To poklademe plátky šunky, můžeme i dvojitě pro větš ... …více»
|
![]() |
21. 01. 2009 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vepřová krkovička v alobalu: Maso volíme podle chuti. Vhodná je kýta, krkovice, kotleta nebo drůbeží prsa. Maso osolíme a opepříme. Cibuli s paprikou očistíme. Cibuli nakrájíme na kolečka, papriku na nudličky.
Na alobal kápneme ... …více»
|
![]() |
21. 01. 2009 Králičí maso Žádné hodnocení
Příprava receptu Králík na rozmarýnu a šalvěji: Brambory dobře očistěte, osušte, promíchejte s olejem a osolte je.
Pečte je v troubě vyhřáté na 200 st. C asi 30 minut až jsou uvnitř měkké a na povrchu chřupavé.
Cibuli oloupejte, překrojte na polo ... …více»
|
![]() |
21. 01. 2009 Drůbeží maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kuře se šípky a medem v římském hrnci: Namočte římský hrnec podle návodu.
V misce smíchejte sůl, šípky a nové koření. Touto směsí potřete kuře uvnitř i zvenčí, dejte je do římského hrnce a pokapejte medem.
Zakryjte pokličkou a vložte do ... …více»
|
![]() |
21. 01. 2009 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pivní steaky : Vepřové maso osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Poté ho smažíme na rozpáleném oleji. Když je maso poloměkké, zalijeme ho pivem a ještě dosmažíme, až je měkké. Maso podáváme s chlebem či vařen ... …více»
|
![]() |
21. 01. 2009 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jarčiny palačinky: Klasickým způsobem si připravíme palačinky z mléka, mouky, přidáme cejce, špetku soli. Na troše olivového oleje si osmahneme na drobno nakrájenou cibulku. Přidáme na nudličky nakrájenou ... ... …více»
|
![]() |
21. 01. 2009 Mleté maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zapékané masové palačinky: K přípravě toho receptu budeme potřebovat recept na základní bešamelovou omáčku.
Nejdříve si připravíme z mléka, vajec a mouky těstíčko, ze kterého upečeme na malém množství tuku tenké palačinky.
... …více»
|
![]() |
21. 01. 2009 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vrstvené zapékané brambory: Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Čím tenčí kolečka, tím rychleji budou. Rozdělíme je na 3 části. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kolečka. Cibuli a pórek rozdělíme na poloviny. Tvrdý ... …více»
|
![]() |
21. 01. 2009 Hovězí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Myslivecká svíčková a la Edita: Maso očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Ze všech stran osolíme a poválíme v hladké mouce, přičemž přebytek mouky oklepeme.
Maso vložíme do kastrolu, ve kterém jsme rozpálili asi 3 - 4 lžíce oleje ... …více»
|