![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
13. 01. 2009 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Baskické plátky: Plátky lehce naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Opečeme je po obou stranách na oleji, přidáme na nudličky nakrájenou papriku a na kousky nasekaný česnek, kečup, máslo a krátce podusíme do ... …více»
|
![]() |
13. 01. 2009 Hovězí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bifteky škrábané: Maso zbavíme blan a naškrábeme nožem. Všechny zbytky, žilky a šlachy dáme vařit do polévky. Do masa přidáme vodu, strouhanou cibuli, sůl, pepř a maso promícháme. Necháme chvíli stát. Navlhčenýma rukam ... …více»
|
![]() |
13. 01. 2009 Vepřové maso Žádné hodnocení
Příprava receptu Vepřové medailonky pod nivou: Vepřové maso dobře očistíme, opláchneme a necháme okapat. Nakrájíme medailonky, posypeme je provensálským kořením, pepřem, pokapeme olivovým olejem a necháme uležet.
Kastrol s poklicí nahřejeme, vl ... …více»
|
![]() |
13. 01. 2009 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Špekáčky s nivou a anglickou slaninou: Špekáčky oloupeme a podél je nařízneme, ale nedokrojíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka.
Do rozkrojeného špekáčku vložíme kolečka cibule a plátek nivy. Přitiskneme k sobě a obalíme plátky s ... …více»
|
![]() |
13. 01. 2009 Vnitřnosti
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Neapolská játra: Nejprve si oloupeme asi 12 stroužků česneku, nakrájíme ho na plátky a orestujeme na pánvi.
Na česnek přidáme opláchnutá a na kostičky nakrájená vepřová, hovězí nebo kuřecí játra, zprudka je osmažím ... …více»
|
![]() |
13. 01. 2009 Mleté maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Obalované karbanátky se zeleninou: Mleté maso osolíme a podle chuti doplníme kořením na mleté maso. Přidáme oloupanou a na jemné kostičky nakrájenou cibuli, přisypeme i půl balíčku zeleniny. Vše dobře promícháme.
Karbanátky obalíme ... …více»
|
![]() |
12. 01. 2009 Zvěřina
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Slavnostní zvěřina: Šest plátků z dančí kýty naklepeme a naložíme do 2 dl červeného vína se dvěma lžičkami sójové omáčky, rozmačkanými 4 str. česneku a asi dvěma lžícemi oleje. Necháme odležet 1-2 dny. Pak rozehřejeme pá ... …více»
|
![]() |
12. 01. 2009 Zvěřina
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Divoká kachna plněná jablky: Kachnu osolíme a vložíme do ní jablka. Na másle osmahneme dozlatova nakr. cibuli a kořenovou zeleninu s divokým kořením. Na tento základ položíme kachnu prsíčky dolů, podlijeme trochou vody a za občas ... …více»
|
![]() |
12. 01. 2009 Králičí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Králík na provensálský způsob: Osolená králičí stehna opečte z obou stran na másle a slanině. Ke konci opékání přidejte česnek nakrájený na plátky. Podlijte vínem, přiveďte k varu a poté všechno přendejte na pekáč. Během pečení pod ... …více»
|
![]() |
12. 01. 2009 Zvěřina
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zajíc na šípkové omáčce: Cibuli a rajčata nakrájejte a na dvou třetinách oleje osmahněte. Zalijte vodou, přidejte koření a citronovou šťávu. Uveďte do varu. Vložte zaječí maso (nejvhodnější jsou hřbet a zadní stehna) prošpiko ... …více»
|