300 g kachních prsíček
| 250 g cibule
| slunečnicový olej
| 160 g manga
| 2 lžíce zeleného pepře
| 60 ml bílého vína
| 40 ml vermutu
| 300 ml vývaru (drůbežího)
| 200 ml smetany
| Cayennský pepř
| 2 lžíce medu
| 2 lžíce sójové omáčky
| sůl
| bílý pepř (mletý)
Postup přípravy receptu Kachní prsíčka na mangu:
Předehřejeme troubu. Kachní prsíčka okořeníme solí a pepřem. Vložíme do pánvičky a 4 minuty z každé strany opečeme.
Pak prsíčka vložíme do trouby a necháme zcela zatáhnout.
Cibuli oloupeme (asi třetinu odložíme) a podélně nakrájíme. Necháme zesklovatět na slunečnicovém oleji. Mango oloupeme a dužninu nakrájíme na proužky. Zbývající cibuli nadrobno nasekáme a smícháme s bílým vínem, vermutem, přidáme vývar a přivedeme k varu. Pomalu přiléváme smetanu. Směs rozmixujeme a dále prohříváme. Ochutíme solí, bílým pepřem a Cayennským pepřem.
Kachní prsíčka vyjmeme z trouby a výpek přelijeme do misky. Pánvičku s prsíčky ještě jednou postavíme na plotnu a společně s medem necháme karamelizovat. Přidáme sójovou omáčku a výpek (který jsme předtím odložili do misky).
V omáčce necháme kachní prsíčka při vysoké teplotě ještě jednou glazírovat. Pak je nakrájíme na plátky.
Směs manga a cibule dochutíme solí a pepřem a servírujeme na talíře. Poklademe hotovými prsíčky a přelijeme zbytkem výpeku.
Fotky receptu Kachní prsíčka na mangu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!