Postup přípravy receptu Krocaní prsa pečená s mandlemi:
Z krocaních prsou stáhneme kůži, prošpikujeme je slaninou a celými oloupanými mandlemi. Osolíme je a vložíme na pekáček s máslem a překrájenou cibulí. Mírně podlijeme vodou a pečeme v troubě doměkka. Měkká dozlatova upečená prsa z pekáčku vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, po zasmahnutí zalijeme vodou a vaříme za občasného promíchání na šťávu. Hotovou šťávu procedíme přes jemný cedník a podle chuti dosolíme. Při podávání krájíme prsíčka na plátky a přeléváme šťávou. Vhodnou přílohou je bramborová kaše a míchaný kompot. Krocaní prsa můžeme také smažit jako řízky. Stáhneme z nich kůži, nakrájíme je na plátky, naklepeme paličkou, osolíme, obalíme v hladké mouce, ve vejcích a strouhané housce. Smažíme v horkém oleji zvolna dozlatova po obou stranách. Podáváme rovněž s bramborovou kaší, kompotem nebo hlávkovým salátem.