Použité suroviny receptu Krůtí prsíčka s hroznovým vínem:
600 g krůtích prsou
| 1 cibule
| 150 g červeného hroznového vína
| 30 g vlašských jader
| 1 lžíce celozrnné mouky
| 200 ml sladké smetany
| sůl
| olej
Postup přípravy receptu Krůtí prsíčka s hroznovým vínem:
Krůtí prsa očistíme a osolíme. Vložíme na pekáček vymazaný olejem a pečeme ve vyhřáté troubě. Mezitím si nakrájíme cibuli na tenká kolečka. Kuličky hroznového vína rozpůlíme a zbavíme peciček. Vlašské ořechy nasekáme nahrubo. Asi po 20 minutách pečení masa k němu přidáme kolečka cibule. Po dalších 10 minutách přidáme hroznové víno. Hotové maso z pekáče vyndáme, odebereme vypečenou šťávu a přimícháme k ní smetanu smíchanou s moukou. Přidáme hroznové víno, cibuli a nasekané ořechy. Tuto omáčku necháme povařit a podle chuti ji dosolíme. Krůtí prsíčka nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou. Podáváme s rýží basmati.
Fotky receptu Krůtí prsíčka s hroznovým vínem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!