Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Býk - roční horoskop na rok 2025Býk - roční horoskop na rok 2025 Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 22.04. 2025
Dnes má svátek Evženie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Marinované krůtí stehno na broskvích

fotka Marinované krůtí stehno na broskvích
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 35 min
Hodnocení:  ++++______
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Marinované krůtí stehno na broskvích:

4 krůtí stehna  | 500 g mrkve  | 500 g uvařených brambor  | 4 broskve (+ 1 na ozdobu  | 2 svazky lahůdkové cibulky (upotřebíme světlé konce)  |  kousek zázvoru (velikosti vlašského ořechu)  |  hořčice  |  Kurkuma  |  sůl, pepř  |  citrónová šťáva  | troška medu  |  slunečnicový olej

Postup přípravy receptu Marinované krůtí stehno na broskvích:

Pekáček vymažeme tukem. Broskve (4) přepůlíme, zbavíme pecek a nakrájíme na plátky. Plátky broskví pak přendáme do mísy, spolu se 2 lžícemi oleje, lžičkou citrónové šťávy, špetkou kurkumy, soli a pepře a opatrně promícháme. Touto směsí pokryjeme dno pekáčku. Zázvor nakrájíme a položíme na broskve (pro ty, co mají rádi pikantnější pokrmy, můžeme přidat 3 chilli papričky). Mrkev nakrájíme na kolečka, smícháme se lžičkou oleje a krátce orestujeme v pánvi. Osolíme a opepříme a urovnáme do pekáčku. Brambory oloupeme a podélně rozřízneme (na 4 dílky). Promícháme s trochou oleje, solí a pepřem. Rozprostřeme na mrkev. Cibulku orestujeme krátce v troše oleje v pánvi a položíme na brambory. Ze 3 lžic slunečnicového oleje, lžíce hořčice a lžičky citrónové šťávy , špetky soli, pepře a lžičky medu připravíme marinádu. Krůtí stehna s ní potřeme a položíme na zeleninu do pekáčku. Zakryjeme a vložíme do studené trouby. Pečeme při 180 - 200 st. asi 1,5 hod. Pak stehna zabalíme do alobalu a necháme dojít. Zeleninu vyjmeme a zázvor (i chilli papričky) zbavíme semínek. Broskvové plátky i se šťávou přepasírujeme přes síto. Ohřejeme. Ochutíme solí, pepřem, cukrem a kouskem másla. Stehna vyjmeme z alobalu a na pár minut grilujeme na roštu. Omáčku rozdělíme na talíře, zeleninu poklademe po okrajích a doprostřed dáme hotové krůtí stehno. Zdobíme plátky broskve.


Fotky receptu Marinované krůtí stehno na broskvích:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Marinované krůtí stehno na broskvích
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !