Použité suroviny receptu Pečené krůtí rolky s hovězím masem:
1200 g krůtích prsou
| 80 g lahůdkové cibulky
| 1 paprikový lusk (červený)
| 1 paprikový lusk (žlutý)
| 2 stroužky česneku
| 20 g másla
| 200 g hovězího mletého masa
| 1 vejce
| 2 lžíce mouky
| sůl, pepř, paprika (mletá)
| 20 g tuku (sádla)
| 350 ml vývaru (kuřecího)
| 2 lžičky škrobu
Postup přípravy receptu Pečené krůtí rolky s hovězím masem:
Rozehřejeme si troubu na 175 st. Krůtí prsa naklepeme. Očistíme cibulku a nakrájíme na kroužky. Paprikové lusky přepůlíme, zbavíme jadérek a nakrájímeč na kostičky. Stroužky česneku nasekáme nadrobno. V pánvi rozpustíme máslo a zeleninu v něm podusíme. Sundáme z plotýnky a necháme vychladnout. Hovězí mleté maso dáme do mísy a promícháme s vejcem a moukou. Okořeníme solí, pepřem a mletou paprikou. Vmícháme polovinu dušené zeleniny a rozložíme na krůtí plátky (okraje přitom necháme volné). Plátky srolujeme a ovineme provázkem (nití). V rozpáleném tuku opečeme rolky ze všech stran. Přilijeme vývar a zakryjeme. Vložíme do předehřáté trouby a při střední teplotě asi 30 minut pečeme. Pak přidáme zbývající zeleninu a další půlhodinu pečeme. Pak rolky vyjmeme, položíme na alobal, zabalíme a necháme odložené v teple. Šťávu rozmixujeme a v hrnci přivedeme k varu. Škrob smícháme s trochou vody a zahustíme omáčku. Dle potřeby dochutíme.
Fotky receptu Pečené krůtí rolky s hovězím masem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!