Postup přípravy receptu Pečené kuře na podmáslí:
Kuře opláchněte. Kleštěmi na drůbež ho rozdělte podélně na 2 poloviny. Páteř odstraňte, popř. použijte na kuřecí vývar.
Vyšlehejte podmáslí s medem. Do takto připravené marinády vložte půlky kuřete, posypte estragonem a nechte v chladničce 8 hod. (i přes noc) marinovat.
Troubu předehřejte na 200 stupňů, hluboký pekáč vyložte alobalem, vložte kuře, které jste vyndali z marinády a posypte rovnoměrně solí, paprikou, jemně nakrájenou cibulí, rozdrceným česnekem a čerstvě umletým pepřem. Pečte kuře dozlatova asi hodinu. Pak nechte 15 minut odpočinout a nyní můžete servírovat, ozdobené čerstvým estragonem.
Fotky receptu Pečené kuře na podmáslí:
Fotky vložil: avalanche2,BADAČA,Torta,evabel