Vložil: | evabel |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 110 |
|
|
Použité suroviny receptu Guláš po maďarsku:
750 g hovězí maso (nejchutnější na guláš je kližka)
| 3 ks cibule
| 1 kostka masox
| 1 ks rajče
| 1 ks bílá paprika
| česnek
| sůl
| pepř
| kmín
| sladká červená paprika
| majoránka
| tmavá jíška Knorr
| olej nebo sádlo
Postup přípravy receptu Guláš po maďarsku:
Hovězí maso omyji pod tekoucí vodou (opravdu je na guláš nejlepší hovězí kližka) a nakrájím na kostky. V tlakovém hrnci rozehřeji olej nebo sádlo a přidám na kostičky nakrájenou cibuli, kterou osmahnu dozlatova. Zasypu červenou sladkou paprikou, přidám maso a na kousky rozkrájenou kostku masoxu. Maso osmahnu ze všech stran, přidám kmín, pepř, prolisovaný česnek, na čtvrtky rozkrájené rajče a nakrájenou bílou papriku a vše nechám pustit vlastní šťávu. Poté podliji horkou vodou, přidám ještě majoránku a vařím cca 30 minut. Hotový guláš podle chuti dosolím a zahustím tmavou jíškou od Knorra. Jako příloha se hodí houskový knedlík, těstoviny, bramboráčky nebo čerstvý chléb.
Fotky receptu Guláš po maďarsku:
Fotky vložil: evabel,Vikitorie,damami,Natural,tvackova1,beruschka6,Marci7