Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 180 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Hovězí carbonnade na pivě:
30 g másla
| 2-3 lžíce oleje
| 1 kg libových steaků z hovězí kýty nebo plecka, nakrájených na kostičky
| 4 cibule, nakrájené
| 1 strouček česneku, prolisovaný
| 1 lžička hnědého cukru
| 1 lžíce hladké mouky
| 500 ml piva (světlého nebo černého)
| 2 bobkové listy
| 4 snítky tymiánu
| Krutony:
| 6-8 krajíčků bagety, dijonská hořčice
Postup přípravy receptu Hovězí carbonnade na pivě:
Na velké hluboké pánvi rozehřejeme máslo a lžíci oleje. Maso po obou stranách zprudka osmahneme a dáme na talíř. Na pánev přidáme ještě jednu lžíci oleje a cibuli. Na mírném ohni 10 minut smažíme, přidáme česnek a cukr a dusíme dalších 5 minut. Cibuli vyndáme na druhý talíř. Zmírníme teplotu a všechnu šťávu, kterou maso na talíři pustilo, vlijeme na pánev. Poté zahustíme moukou. Odstraníme a pomalu vlijeme pivo (pivo bude pěnit). Vrátíme na plotnu a zlehka povaříme, aby šťáva zhoustla. Ochutíme solí a pepřem. Do pekáče vrstvíme maso a cibuli, přičemž každou vrstvu proložíme snítkou tymiánu a bobkovým listem. Zároveň můžeme dochutit solí a pepřem. Maso přelijeme šťávou, přiklopíme a pečeme v troubě při 150 °C 2 a půl - 3 hodiny, aby bylo maso měkké.
Nyní připravíme krutony: Předehřejeme gril a krajíčky bagety z obou stran zlehka opečeme. Poté je z jedné strany potřeme hořčicí. Krajíčky pak upravíme na carbonnadu namazanou stranou nahoru a pekáč dáme na minutu pod gril. Bon appetite!
Fotky receptu Hovězí carbonnade na pivě:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!