Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Býk - roční horoskop na rok 2025Býk - roční horoskop na rok 2025 Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 21.04. 2025
Dnes má svátek Alexandra
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Hovězí carbonnade na pivě

fotka Hovězí carbonnade na pivě
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 180 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Hovězí carbonnade na pivě:

30 g másla  | 2-3 lžíce oleje  | 1 kg libových steaků z hovězí kýty nebo plecka, nakrájených na kostičky  | 4 cibule, nakrájené  | 1 strouček česneku, prolisovaný  | 1 lžička hnědého cukru  | 1 lžíce hladké mouky  | 500 ml piva (světlého nebo černého)  | 2 bobkové listy  | 4 snítky tymiánu  | Krutony:  | 6-8 krajíčků bagety, dijonská hořčice

Postup přípravy receptu Hovězí carbonnade na pivě:

Na velké hluboké pánvi rozehřejeme máslo a lžíci oleje. Maso po obou stranách zprudka osmahneme a dáme na talíř. Na pánev přidáme ještě jednu lžíci oleje a cibuli. Na mírném ohni 10 minut smažíme, přidáme česnek a cukr a dusíme dalších 5 minut. Cibuli vyndáme na druhý talíř. Zmírníme teplotu a všechnu šťávu, kterou maso na talíři pustilo, vlijeme na pánev. Poté zahustíme moukou. Odstraníme a pomalu vlijeme pivo (pivo bude pěnit). Vrátíme na plotnu a zlehka povaříme, aby šťáva zhoustla. Ochutíme solí a pepřem. Do pekáče vrstvíme maso a cibuli, přičemž každou vrstvu proložíme snítkou tymiánu a bobkovým listem. Zároveň můžeme dochutit solí a pepřem. Maso přelijeme šťávou, přiklopíme a pečeme v troubě při 150 °C 2 a půl - 3 hodiny, aby bylo maso měkké.
Nyní připravíme krutony: Předehřejeme gril a krajíčky bagety z obou stran zlehka opečeme. Poté je z jedné strany potřeme hořčicí. Krajíčky pak upravíme na carbonnadu namazanou stranou nahoru a pekáč dáme na minutu pod gril. Bon appetite!


Fotky receptu Hovězí carbonnade na pivě:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Hovězí carbonnade na pivě
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !