Postup přípravy receptu Hovězí pečeně přírodní:
Odblaněné, omyté a osušené maso naklepeme, osolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme tuk a maso po všech stranách prudce oepčeme. Snížíme tepelný zdroj, k masu přidáme jemně nakrájenou cibuli, mírně osmažíme, podlijeme vývarem a nádobu přendáme do rozehřáté trouby, kde pečeme při teplotě 180 - 210 C do měkka. Během pečení maso poléváme vypečenou šťávou a podléváme vývarem. Doba pečení je závislá na druhu masa, průměrně trvá 2 hodiny. Měkké maso vyjmeme, do šťávy přilijeme 1 dcl vývaru, víno, máslo a povaříme. Je-li třeba, šťávu přecedíme. Pečeni nakrájíme na tenké plátky a přelijeme přírodní šťávou.
Poznámka: Pečeme-li maso tužší, pak je zpočátku počeme přikryté poklicí.
Příloha: vařené brambory, dušená zelenina, dušená rýže, zeleninové saláty, těstoviny, kompoty, různé druhy omáček