Použité suroviny receptu Hovězí perkelt s červeným vínem:
600 g Hovězí maso
| 1 dl olej
| 200 g cibule
| 5 g česnek
| 2 g kmín
| 20 g červená paprika, sladká
| 20 g sůl
| 120 g paprikové lusky
| 80 g rajčata
| 2 dl červené víno
Postup přípravy receptu Hovězí perkelt s červeným vínem:
Maso omýt a nakrájet na kostky. V hrnci rozehřát olej a nechat zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidat prolisovaný česnek, trochu mletého kmínu a zasypat paprikou. Aby paprika nezhořkla, odstavit hrnec z plotny. Pak přidat maso, osolit a pod pokličkou dusit. Podle potřeby podlévat vždy jen trochou vody, aby byl vývar z masa dostatečně hutný. Když je maso již téměř měkké, přidat na menší kousky nakrájené paprikové lusky a rajčata a při mírné teplotě dále dusit. Přilít suché červené víno a maso vařit doměkka. Perkelt (guláš) servírovat s vaječnými těstovinami, noky nebo vařenými bramborami.
Fotky receptu Hovězí perkelt s červeným vínem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!