1 kg hovězí kližky
| 700 g brambor
| 300 g cibule
| 300 g mrkve
| 1 pórek
| 1 palička česneku
| hladká mouka
| olivový olej
| sůl, pepř
| petržel
| bazalka
| tymián
| bobkový list
| 0,5 l irského stoutu
Postup přípravy receptu Irské dušené maso:
Pokrájené maso (místo hovězího může být i skopové nebo jehněčí) obalíme v mouce a osmažíme na oleji. Přendáme do kastrolu, podlejeme stoutem (Guiness, Murphy's, Beamish a pod.), osolíme, opepříme, přidáme bylinky a zvolna dusíme. Na stejném oleji osmahneme hrubě krájenou cibuli a jemně krájený česnek a přidáme k masu. Dusíme téměř doměkka. Potom přidáme na kostky nakrájené brambory a mrkev a na kolečka nakrájený pórek a dusíme ještě asi půl hodiny.
Fotky receptu Irské dušené maso:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!