Vložil: | udunka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 10 |
|
|
Použité suroviny receptu Kořeněná koprová omáčka:
500 g hovězího masa
| 2 lžíce hladké mouky
| 2 lžíce másla
| trochu oleje
| 250 ml smetany
| mléko
| 3 lžíce nasekaného kopru
| sůl
| citron
| cukr
| 4 kuličky nového koření
| 1 bobkový list
| 4 kuličky pepře
| 4 vejce
Postup přípravy receptu Kořeněná koprová omáčka:
Maso dáme do tlakového hrnce, přidáme 1/4 dobře omytého citronu, kuličky pepře, nového koření a bobkový list, podlijeme horkou vodou a dusíme asi hodinu až hodinu a půl.
Po té si v jiném hrnci si pomalu rozehřejeme máslo a nasypeme na něj mouku a necháme zpěnit. Pozor, mouka nesmí zhnědnout. Nyní základ z másla a mouky přelijeme 2 dcl studeného mléka. Dále pak přilijeme vývar z masa a smetanu. Takto vyrobenou omáčku ochutíme 1-2 lžícemi cukru, šťávou ze zbylého citronu, špetkou soli a nasekaný koprem. Podáváme s masem, vejci vařenými natvrdo a houskovými knedlíky.
Fotky receptu Kořeněná koprová omáčka:
Fotky vložil: ,Natural,katyakaty,MichelePrg,Marci7,tvackova1