Vložil: | avalanche2 |
Porcí: | 3 |
Doba přípravy: | 70 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 85 |
|
|
Použité suroviny receptu Svíčková 100x jinak:
400 g falešné svíčkové
| 1 bobkový list
| 3 zrnka nového koření
| 1 větší mrkev
| 1 střední cibule
| 2 lžíce slunečnicového oleje
| 1/4 citronu (s kůrou)
| 1 lžička sušené petrželové natě
| 1 lžička sušené celerové natě
| 1 lžička moučkového cukru
| asi 2 dl vody
| 1 kelímek sladké smetany 12%
| 2 lžičky brusinkové zavařeniny
Postup přípravy receptu Svíčková 100x jinak:
Do tlakového hrnce nalijeme olej. Na oleji osmažíme pokrájenou cibuli. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, orestujeme a vložíme na plátky nakrájené hovězí maso. Po obou stranách rychle opečeme a zalejeme asi 2 dl vody. Přidáme 1/4 citronu i s kůrou, bobkový list, nové koření a rozmělněnou nať. Maso uvaříme do měkka. (V mém tlakovém hrnci 25 min + nechat 15 min., než povolí poklička)
Maso vyjmeme, taktéž koření, a po mírném vychladnutí směs rozmixujeme. Nalejeme ji zpět do hrnce a přidáme karamel, který připravíme tak, že moučkový cukr zahříváme do zhnědnutí na pánvi a rozpuštěný v troše vody vlejeme do omáčky. Nakonec vlijeme smetanu a omáčku podle chuti dosolíme.
Maso servírujeme s omáčkou a noky. Dozdobíme lžičkou brusinkové zavařeniny a kudrnkou.
Fotky receptu Svíčková 100x jinak:
Fotky vložil: avalanche2,BADAČA,Marci7,Vikitorie,delfi,Vlamape,piskotik