Použité suroviny receptu Svíčkové řezy Madamme Pompadour:
600 g hovězí svíčková
| kečup jemný
| 600 ml smetana
| 150 g šunka
| 150 g žampióny sterilované
| 200 ml olej
| sůl, vegeta, solamyl, pepř, máslo
Postup přípravy receptu Svíčkové řezy Madamme Pompadour:
1. Hovězí svíčkovou omyjte a nakrájejte přes vlákno na plátky (3 ks/porce), osolte, opepřete a orestujte na oleji po obou stranách. Zalijte jemně vodou a poduste 15 - 20 minut. Podušené plátky vyjměte. Na pánev vlijte smetanu a kečup, jemně promíchejte a nechejte prohřát.
2. Žampióny a šunku nakrájenou na nudličky orestujte na másle.
3. Prohřátou smetanu dochuťte vegetou a solí a jemně zahustěte solamylem rozpuštěným v trošce vody. Nechejte provařit.
4. Do takto připravené omáčky přidejte orestovanou směs žampiónů a šunky a promíchejte. Při servírování pokládejte plátky masa na talíř a přelévejte připravenou omáčkou. Ozdobte porcí šlehačky a čerstvou petrželovou natí.
Fotky receptu Svíčkové řezy Madamme Pompadour:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!