Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 75 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Vinařský hovězí guláš:
3 cibule
| 50 g slaniny
| 600 g předního hovězího masa
| 2 - 3 lžičky hladké mouky
| 6 dl vývaru
| bobkový list, tymián, nové koření, celý pepř, sůl
| 1 dl bílého přírodního vína
| 2 dl kysané smetany
Postup přípravy receptu Vinařský hovězí guláš:
Drobně pokrájenou cibuli osmahneme dorůžova na rozškvařených kostičkách slaniny, přidáme na kostky nakrájené maso a za stálého míchání osmahneme. Zaprášíme moukou a znovu osmahneme. Zalijeme vývarem, okořeníme bobkovým lístkem, troškou tymiánu, 1 - 2 kuličkami nového koření a pepře a uvedeme do varu, pak osolíme a dusíme pod pokličkou.
Při dušení vinařský hovězí guláš podlijeme vínem. Krátce před dohotovením přidáme smetanu rozkvedlanou se lžičkou mouky.
Měkké maso vyjmeme a šťávu prolisujeme zpět na maso. Vinařský hovězí guláš podáváme s houskovými knedlíky nebo s noky.
Fotky receptu Vinařský hovězí guláš:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!