Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Žebírko po bordeauxsku:
4 kusy roštěnce po 200 g
| 50 g másla, vychlazeného a nakrájeného na kostky
| 3 šalotky, nakrájené nadrobno
| 2 - 3 lžíce tekuté marinády Pfefferico
| 500 ml červeného vína, nejlépe Bordeaux
| 250 ml hovězího vývaru
| 80 g dřeně z morkové kosti
| 1 lžíce sekané petrželky
Postup přípravy receptu Žebírko po bordeauxsku:
Nejprve si připravíme omáčku. V hrnci rozpustíme 20 g másla, přidáme šalotku a za stálého míchání dusíme 7 minut, aby změkla. Zalijeme vínem a vaříme, dokud se objem nezmenší asi o dvě třetiny. Přidáme vývar a morek a vše povaříme, aby se objem zmenšil ještě o polovinu. Během vaření morek rozmícháme. Do omáčky všleháme zbylé máslo, okořeníme podle chuti solí a pepřem. Přidáme petrželku.
Steaky potřeme marinádou Pfefferico a necháme odležet minimálně 30 minut. Steaky z každé strany po
2 - 4 minuty opečeme. Délka pečení záleží na tom, jak propečený steak máme rádi. Před podáváním steaky přelijeme omáčkou.
Fotky receptu Žebírko po bordeauxsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!