![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
24. 02. 2011 Jehněčí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Troubu předehřejeme na 220°C. Brambory důkladně omyjeme, položíme na plech a pečeme v troubě na střední příčce asi 35 minut. Mezitím dáme čočku do slané vody a vaříme 10 minut, pak slijeme a necháme o ... …více»
|
![]() |
10. 12. 2010 Jehněčí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Česnek rozmačkáme. Tvaroh s mlékem a tymiánem řádně prošleháme. Maso naklepeme a podle chuti osolíme a opepříme.
Na rozpáleném oleji řádně opečeme jehněčí kotletky doměkka. Hotové jehněčí přendáme n ... …více»
|
![]() |
15. 09. 2010 Jehněčí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme maso a po všech stranách ho opečeme. Pak maso vyjmeme a v témž tuku osmažíme na nudličky nakrájenou mrkev, cibuli a jakmile se voda ze zeleniny odpař ... …více»
|
![]() |
17. 08. 2010 Jehněčí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jehněčí maso nakrájíme na asi 4 cm velké kostky. Smícháme citronovou šťávu s 2 lžícemi olivového oleje, přelijeme maso a promícháme. Okořeníme pepřem a solí, přidáme pár plátků cibule. Necháme asi 5 h ... …více»
|
![]() |
31. 05. 2010 Jehněčí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jehněčí kýtu očistíme. Omyjeme ji, osušíme, nasolíme a na rozpáleném oleji v pekáčku ze všech stran opečeme. Pekáček přendáme do trouby vyhřáté na 190 stupňů a kytu necháme péct. Během pečení ji přelé ... …více»
|
![]() |
18. 05. 2010 Jehněčí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Maso odblaníme, omyjeme a nasolíme. Bylinky smícháme s olejem. Směsí potřeme jehněčí kýtu a necháme 4 hodiny uležet. Pak pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut. Maso musí být na řezu růžové, štavnaté, ... …více»
|
![]() |
15. 05. 2010 Jehněčí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Z očištěného hřbetu odřežeme lůj a tuk. Maso prošpikujeme stroužky česneku a potřeme směsí připravenou z citronové kůry, šťávy, majoránky a soli.
Vložíme do pekáčku a zakryjeme alobalem. Pečeme v pře ... …více»
|
![]() |
12. 05. 2010 Jehněčí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kotlety jemně naklepeme. Do oleje přidáme nakrájený česnek, vločky chilli, oregano, kůru a šťávu z citronu, promícháme a maso naložíme. Posypeme solí, nakrájenými olivami a maso několikrát obrátíme. M ... …více»
|
![]() |
22. 04. 2010 Jehněčí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Z oleje, hořčice a koření připravíme marinádu, kterou maso dobře potřeme, dáme do pekáče a pečeme asi 45 minut. Občas podlijeme červeným vínem, aby se nám maso a šťáva nepřipálily.
Cibuli si oloupem ... …více»
|
![]() |
7. 04. 2010 Jehněčí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Sváteční masový pekáč s více druhy masa: Všechno maso nakrájíme na kostky. Pórek si nakrájíme na kolečka a mrkev také.
Vývar si svaříme s mletým pepřem, novým kořením, bobkovým listem, prolisovaným česnekem a osolíme.
Vymastíme si pekáč s ... …více»
|