![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
28. 05. 2009 Jehněčí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Marocká harira - jehněčí: Cizrnu propláchneme vodou a necháme ve studené vodě máčet celou noc.
Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme.
Jehněčí kýtu očistíme a nakrájíme na malé kostky.
Ve velkém hrnci rozehřejeme máslo a ores ... …více»
|
![]() |
26. 05. 2009 Jehněčí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Balkánské zapečené jehněčí: Z kýty nakrájíme menší plátky, mírně naklepeme, osolíme a na oleji opečeme po obouch stranách. Pekáček vymažeme tukem a vložíme opečené maso. Ve smetaně rozšleháme vejce, přidáme česnek se solí, sekan ... …více»
|
![]() |
7. 05. 2009 Jehněčí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Balzamikovo-kaparová marináda: Předehřejte troubu na 180 ºC. Do mísy dejte ocet, olej, citronovou šťávu, česnek, kapary, cukr, sůl, pepř a všechen rozmarýn. Přidejte jehněčí a směsí ho rovnoměrně potřete. Přikryj ... …více»
|
![]() |
25. 04. 2009 Jehněčí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jehěčí kotlety s bylinkovou kůrkou: Nadrobno nasekanou cibuli osmahneme dozlatova na 20 g másla a dvou lžících olivového oleje. Přidáme lístky tymiánu a krátce osmahneme. Cibuli přendáme do mísy a necháme ji vychladnout. Potom k ní př . ... …více»
|
![]() |
25. 04. 2009 Jehněčí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kuchařská pohotovost - Souvlaki: Rozmixujeme jemné lístky oregana a majoránky, olej, citrónovou šťávu, sůl a pepř. Směs nalijeme na očištěné a nakrájené kousky jehněčího masa a necháme několik hodin marinovat v ledničce.
Naložené ma ... …více»
|
![]() |
24. 04. 2009 Jehněčí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jehněčí nožičky v červeném víně: Elektrickou troubu předehřejte na 160, horkovzdušnou na 140 stupňů. Velký kastrol, který je vhodný do trouby (počítejte s tím, že nožičky do něj budete skládat vedle sebe), postavte na plotnu a rozeh ... …více»
|
![]() |
22. 04. 2009 Jehněčí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jehněčí s fazolkou: Jehněčí karé nakrájíme na řízky /i s kostí/, očistíme od blan, mírně naklepeme, osolíme a z obou stran opražíme na oleji. Přidáme prolisovaný česnek, pepř, papriku, podlijeme vývarem a dusíme. Po 20 m ... …více»
|
![]() |
20. 04. 2009 Jehněčí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zapečené brambory s jehněčím masem: Špenát necháme rozmrznout a vymačkáme. Bylinky omyjeme, osušíme a otrháme ze stonků. Cíbuli a česnek oloupeme a najemno nasekáme. Polovinu cibule a česneku necháme zesklovatět na oleji. Přidáme mleté ... …více»
|
![]() |
18. 04. 2009 Jehněčí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jehněčí kotlety v bylinkové krustě s rozmarýnovou šťávou: Lehce naklepané, osolené a opepřené kotlety posypeme strouhankou, nasekanou petrželkou a pažitkou a zprudka osmahneme na oleji. Dáme do pekáčku a vložíme do trouby asi na 10 minut. Výpek zalijeme výva ... …více»
|
![]() |
13. 04. 2009 Jehněčí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kuchařská pohotovost - Kůzlečí s kopřivovo - mandlovou nádivkou (Jehněčí se špenátovo - mandlovou nádivkou): Maso (kůzlečí nebo jehněčí) rozkrájíme na plát a přes potravinářskou fólii ho rozklepeme do co největší plochy. Položíme na alobal, lehce osolíme, opepříme a přidáme nádivku. Tu si připravíme takto: k ... …více»
|