![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
27. 06. 2009 Jehněčí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jehněčí na kopru: Odblaníme maso a prošpikujeme slaninou, posolíme, opepříme prolisovaným česnekem a vložíme na rozehřátý olej. Prudce opečeme, podlijeme horkou vodou, posypeme koprem a dusíme asi 20 minut pod pokličko ... …více»
|
![]() |
26. 06. 2009 Jehněčí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Čevapčiči z jehněčího: Oloupeme česnek a cibuli, nadrobno nakrájíme a na másle na pánvi osmažíme. Namleté maso smícháme se směsí z pánve a přidáme vejce. Osolíme, opepříme s důkladně propracujeme. Navlhčenýma rukama vytvaru ... …více»
|
![]() |
25. 06. 2009 Jehněčí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jehněčí pečeně na rozmarýnu: Do masa připraveného na pečení vetřeme rozmarýn, pepř, česnek a trochu oleje. Necháme odležet v chladu. Poté kýtu opečeme, osolíme, přidáme kousek másla (případně snítku čerstvého rozmarýnu), podlijem ... …více»
|
![]() |
25. 06. 2009 Jehněčí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jehněčí kýta na tymiánu s omáčkou z nivy: Osolené maso dám do pekáčku, podleju vodou, přidám nakrájenou cibui a česnek. Přiklopim a dusím v troubě. Během pečení maso polévám vydušenou sťávou. Když je měkké posypu ho tymiánem, přikryju a nechá ... …více»
|
![]() |
13. 06. 2009 Jehněčí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jehněčí kotlety na boloňský způsob: Kotlety mírně vyklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce, v rozšlehaných vejcích se solí a ve strouhance.
Na oleji vypražíme, na ubrousku necháme okapat, přeložíme na plech a obložíme plátkami šun ... …více»
|
![]() |
13. 06. 2009 Jehněčí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pečené kůzlečí maso s nádivkou: Maso osolíme. V hrudi uděláme kapsu, naplníme ji nádivkou a zašijeme. Kapsa nesmí být příliš plná, aby při pečení nepraskla. Na pekáči rozpustíme máslo a slaninu a opečeme maso ze všech stran. Podlévá ... …více»
|
![]() |
11. 06. 2009 Jehněčí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jehněčí kýta plněná vejci: Větší jehněčí kýtu vykostíme, odstraníme z ní tuk a protkneme ji slaninou. Vyhloubíme dutinu - kapsu, vsuneme do ní vařená vejce na tvrdo s odkrojenými špičkami a pevně zašijeme. Na pekáči rozškvaříme ... …více»
|
![]() |
10. 06. 2009 Jehněčí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rolovaný jehněčí hřbet s ricotta raviolou, hráškem, špenátem a omáčkou bagna cauda: Do jehněčího hřbetu zabalíme orestované houby společně se špenátem a upečeme pomalu na pánvi společně s bylinkami do růžova. Z mouky, žloutků a olivového oleje vypracujeme těsto, necháme odležet a vyv ... …více»
|
![]() |
10. 06. 2009 Jehněčí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jehněčí hřbet s česnekovým krémem, opečené masové tomaty, vařené bramborové knedlíky s pažitkou: Jehněčí hřbet očistíme a ochutíme, velice zprudka opečeme a necháme dopéci při 70 °C asi 20 minut. Česnek opečeme a přidáme med. Necháme rozdusit a vše rozmixujeme na hladké pyré. Masové tomaty očistí ... …více»
|
![]() |
6. 06. 2009 Jehněčí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Dva v kravatě - Jehněčí kolínko: Jehněčí kolínka opláchneme, osušíme a odstraníme přebytečný tuk a blanky. Ostrým nožem oddělíme a oškrábeme maso z horní části kosti (zhruba 3 cm od okraje). Maso se během pečení stáhne a kost se obna ... …více»
|