Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 70 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Jehněčí kousky v jogurtu:
500 g jogurtu
| 1 vejce
| sůl, pepř
| 1 kg jehněčího masa (kýty)
| 1 velká cibule
| kardamonová semínka
| chléb
| 500 g rýže
| mandle
| piniová semínka
Postup přípravy receptu Jehněčí kousky v jogurtu:
Vejce rozkvedláme, ohřejeme a smícháme s jogurtem. Směs prolisujeme přes síto. Přidáme trochu soli a pepře a za neustálého míchání zahříváme při nízké teplotě asi 30 minut. Je-li hmota příliš hustá, přidáme trochu vody. Jehněčí maso nakrájíme na větší kusy a společně s cibulí nakrájenou na čtvrtky a několika kardamonovými semínky přivedeme k varu. Maso vyjmeme z vývaru, přidáme do vařícího jogurtu a 1 - 2 krát necháme projít varem. Servírujeme nejdříve chléb, (ve tvaru placky), na něj rýži, nakonec maso. Zdobíme opraženými mandlemi a piniovými semínky. Mansaf se jí prsty (pravou rukou vkládáme jednotlivá sousta do úst).
Fotky receptu Jehněčí kousky v jogurtu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!