Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Mleté jehněčí bochánky:
400 g jehněčího masa
| 1 lžíce oleje
| 1 cibule
| 1 stroužek česneku
| 2 jemné suchary
| 0,05 l mléka
| 1 vejce
| 30 g másla
| 50 g eidamského sýra
| celerová nať, sůl, strouhanka, tuk na smažení, kečup
Postup přípravy receptu Mleté jehněčí bochánky:
Jehněčí maso odblaníme a umeleme. Na oleji zpěníme a do růžova osmažíme nadrobno nasekanou cibuli. Suchary namočíme do horkého mléka a rozetřeme. Žloutek umícháme s máslem, solí a rozsekanou celerovou natí. Všechno dohromady promícháme a do dobře umíchané směsi zlehka vpravíme tuhý sníh z bílku. Podle potřeby zahustíme strouhankou. Tvarujeme bochánky, které pak smažíme pomalu po obou stranách na rozpáleném tuku. Usmažené položíme do vymaštěného pekáče, na každý bochánek položíme plátek eidamského sýra a krátce (jenom tak, aby se sýr rozpustil) zapečeme ve vyhřáté troubě. Podáváme na osmaženém chlebu , pokapané kečupem. Podáváme s rajčaty a olivami. Jako příloha je skvělý bílý chléb.
Fotky receptu Mleté jehněčí bochánky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!