![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
25. 12. 2008 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Telecí po curyšsku: Brambory očistíme a vaříme asi 20 minut. Potom je slijeme, opláchneme studenou vodou, oloupeme a necháme vychladnout. Jednu cibuli nakrájíme na malé kostičky. Vychladlé brambory nahrubo nastrouháme, s ... …více»
|
![]() |
25. 12. 2008 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zeleninové telecí závitky: Očištěnou mrkev a oloupané kedlubny nakrájíme ozdobným nožem na kostky a krátce povaříme v osolené vodě. Z kapusty seřízneme silná žebra a listy spaříme horkou vodou. Veškerou zeleninu scedíme a propl ... …více»
|
![]() |
23. 12. 2008 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Telecí závitky s rajčatovou omáčkou : Na omáčku nakrájíme rajčata na kostičky, cibuli a česnek pokrájíme nadrobno. V kastrolu rozehřejeme olej a cibuli a česnek na něm necháme zesklovatět. Potom vmícháme rajčata. Osolíme, opepříme, ochutí ... …více»
|
![]() |
22. 12. 2008 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Telecí kotlety po maďarsku: Kotlety omyjeme, naklepeme, osolíme a obalíme v trojobalu. Osmažíme a pokapeme rozpuštěným máslem. Vložíme do ohnivzdorné mísy, přidáme na každou plátek šunky a plátek sýra. Zapečeme v troubě. ... ... …více»
|
![]() |
22. 12. 2008 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Přírodní telecí řízky s citronovou omáčkou: Telecí řízky naklepeme, citron omyjeme a rozpůlíme. Jednu půlku vymačkáme, druhou rozkrájíme na dílky. V pánvi rozehřejeme olej a řízky opékáme po obou stranách asi 1 minutu. Vyjmeme, osolíme, opepřím ... …více»
|
![]() |
20. 12. 2008 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Maso s fíky: Maso omyjeme, osušíme, odstraníme blány, pokud má maso tuk, tak ho nakrájíme na kostičky, které použijeme do dušení spolu s masem. Po částech a zprudka opečeme maso ze všech stran na trošce horkého má ... …více»
|
![]() |
15. 12. 2008 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Telecí maso s citronem a šalvějí: Bob obecný rozmrazíme a vyloupeme. Rajče nakrájíme na silnější plátky. Z citronu nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu.
Ve středně velkém hrnci přivedeme k varu kuřecí vývar. Postupně přidáváme kukuři ... …více»
|
![]() |
15. 12. 2008 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Telecí hrudí nadívané: Hrudí zbavíme žeberních kostí. Ostrým nožem prořízneme středem kapsu, naplníme nádivkou a uzavřeme jehlami nebo stáhneme motouzem. Do pekáče vložíme přesekané žeberní kosti, přidáme 1/2 dávky másla, m ... …více»
|
![]() |
15. 12. 2008 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Ruský telecí řízek: Z kýty nakrájíme řízky, mírně naplepeme, na okrajích nařízneme, osolíme. Řízky opečeme po obou stranách na tuku. V tuku osmažíme cibuli, přidáme papriku, zpěníme a přilijeme vývar. Základ zahustíme z ... …více»
|
![]() |
10. 12. 2008 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Telecí řízek s chřestem: Nakrájíme řízky, okraje nařízneme, maso naklepeme, osolíme a zprudka opečeme na tuku a přidáme rozpustit máslo. Opečený řízek vyjmeme, přelijeme výpekem s máslem, obložíme chřestem a posapeme nasucho ... …více»
|