![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
23. 06. 2008 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Telecí řízky s drůbežími játry a šunkou : Na plátky nakrájená játra podusíme na 20 g másla, hotová posolíme. Naklepané řízky osolíme a prudce opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji. Současně opečeme plátky šunky. Řízky a šunku vyjmeme, ... …více»
|
![]() |
23. 06. 2008 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Karlovarská telecí kýta: V telecí kýtě prožízneme ostrým nožem otvor na plnění. Na polovině dávky másla podusíme šunku pokrájenou na hranolky a rajče pokrájené na plátky, osolíme je, zalijeme vejcem a umícháme řidší nádivku. ... …více»
|
![]() |
22. 06. 2008 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Telecí kotlety na paprice : Telecí kotlety naklepeme a na okrajích nařízneme. Osolíme a poprášíme moukou a paprikou. Rychle opečeme na tuku, na každé straně 3 minuty. Přendáme na teplou misku, do šťávy dáme na drobno nakrájenou ... …více»
|
![]() |
22. 06. 2008 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Telecí máslové řízky : Maso opláchneme a umeleme na masovém strojku. Přidáme sůl, usekanou zelenou petrželku, muškátový květ, lžíci hladké mouky a spojíme v hladkou hmotu. Na pomoučněném prkénku utvoříme placičky a na roz ... …více»
|
![]() |
22. 06. 2008 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Telecí parmský řízek : Telecí řízky naklepeme, na okrajích nařízneme, pak je obalíme v hladké mouce, ve směsi mléka, vajec a strouhaného sýra, nakonec va strouhance. Na pánvi smažíme řízky po obou stranách. Obal řízků musí ... …více»
|
![]() |
22. 06. 2008 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Telecí krkovice na citrónu: Maso omyjeme, osušíme a pokrájíme na plátky. Cibuli a česnek očistíme a nasekáme najemno. Z omytých citronů důkladně vymačkáme šťávu.
Ty následně osmahneme na rozpáleném oleji. Po chvíli je zali . ... …více»
|
![]() |
22. 06. 2008 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Dušený telecí mozeček s vejci: Mozeček spaříme, zbavíme žilek a rozmícháme se solí. V hrnci na rozpáleném másle si usmažíme do růžova nasekanou cibulku, mozeček přilijeme a dusíme ho tak dlouho, až se z něho vydusí voda. Pak přidám ... …více»
|
![]() |
22. 06. 2008 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Smažené telecí nožičky : Dobře očištěné telecí nožičky uvaříme v osolené vodě. Měkké nožičky vykostíme, maso obalíme v mouce, rozkvedlaném vejci a strouhance a usmažíme je na rozpáleném sádle do červena. Horké ihned podáváme. ... …více»
|
![]() |
22. 06. 2008 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Smažený telecí brzlík: Očištěný brzlík povaříme asi pět minut v osolené vodě, pak ho ponoříme do studené vody aby zbělal. Vychladlí brzlík osušíme čistou utěrkou, obalíme v trojobalu - mouka, rozkvedlané vejce s trochou pep ... …více»
|
![]() |
22. 06. 2008 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Telecí srdce na slanině: Omyté telecí srdce uvaříme v osolené vodě. Pak je rozřízneme a protáhneme na nudličky nakrájenou slaninou. Do pekáče dáme rozehřát na kostičky nakrájený zbytek slaniny s trochou másla, přidáme nasekan ... …více»
|