![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
28. 06. 2008 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Špíz se šalvějí, olivami a špekem: Maso omyjeme a osušíme, nakrájíme plátky asi 2 cm široké. Poté rozkrájíme na části a rukou naklepeme. Připravíme si marinádu - smícháme tymián, rozmarýn, sůl, pepř, ocet a olivový olej. Maso dáme do . ... …více»
|
![]() |
28. 06. 2008 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Telecí karbanátky s ostrým jazykem: Osolte mleté maso, opepřete ho a přidejte Solamyl. Přidejte vodu a lehounce promíchejte. Z hmoty utvořte čtyři ploché karbanátky a opečte je na téměř přepáleném másle. Po opečení stáhněte plamen, přid ... …více»
|
![]() |
28. 06. 2008 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Medailonky s pomerančovou omáčkou: 1. Koňak rozmícháme s 1/2 lžičky sirupu, olejem, špetkou soli a pepře. Směsí potřeme maso a dáme odležet nejméně na 10 min. Poté medailonky opékáme z každé strany 5 min. na rozehřátém másle. Vyjmem ... …více»
|
![]() |
28. 06. 2008 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Telecí řízky s mátovou omáčkou: Řízky naklepeme a obalíme je v mouce. Otrháme lístky máty a nakrájíme je na nudličky. Rajčata rozpůlíme. Rozehřejeme máslo a řízky z každé strany opečeme asi 2 minuty. Osolíme je a opepříme. Přikryté ... …více»
|
![]() |
27. 06. 2008 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Telecí dušené s brambory a zeleninou: 1. V kastrolu rozehřejeme olej. Telecí plátky omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a prudce z obou stran na něm opečeme.
2. Česnek nadrobno posekáme a osmahneme s masem. Podlijeme vínem a vývarem, . ... …více»
|
![]() |
27. 06. 2008 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Smažené telecí řízky s cibulí: 1. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Kapary posekáme nahrubo, smícháme s cibulí, petrželkou a octem, osolíme a opepříme. Zašleháme olej.
2. Masa omyjeme pod tekoucí studenou vodou, osušíme a o . ... …více»
|
![]() |
27. 06. 2008 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Nočky z telecího s petrželovou rýží: Maso rozdělíme na dvě poloviny. Jednu vložíme do mírně osolené vařící vody společně s kořenovou zeleninou a povaříme asi 20 minut. Poloměkké, částečně prochladlé maso semeleme s druhou polovinou syr . ... …více»
|
![]() |
23. 06. 2008 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Telecí maso na způsob bažanta : Telecí maso nakrájíme na čtyři porce, protkneme je klínky slaniny a osolíme. Zbytek slaniny pokrájíme na kostičky, rozškvaříme je na tuku, přidáme drobně pokrájenou cibuli, usmažíme ji dorůžova, přidá ... …více»
|
![]() |
23. 06. 2008 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Telecí ražniči s játry : Odblaněná játra, maso a slaninu nakrájíme na tenké plátky, maso jemně naklepeme, osolíme, opepříme a napícháme střídavě s kolečky cibule a plátky žampionů na 4 kovové jehly nebo na špejle. Pokapeme je ... …více»
|
![]() |
23. 06. 2008 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Telecí řízky se žampionovými omeletami : Na plátky nakrájené žampiony osmahneme na 20 g másla. Čtvrtinu žampionů vložíme na pánvičku s rozehřátým olejem, zalijeme vejcem rozšlehaným se solí a lžící smetany a usmažíme omeletu. Stejně připraví ... …více»
|