![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
6. 08. 2008 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Lehký zeleninový nákyp: Hrozinky nechíme ve vlažné vodě asi 20 minut nabobtnat, pak je slijeme a nechéme okapat. Očištěnou brokolici a květák rozložíme na malé růžičky a ve slané vodě blanšírujeme. Pak je v cedníku ochladíme ... …více»
|
![]() |
6. 08. 2008 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Salámové lívance obalené v sýru: V několika lžících vlažného mléka rozmícháme droždí se špetkou cukru, lžící mouky a necháme vykynout. Ke kvásku přidáme vejce, sůl, pepř, nahrubo nastrouhaný salám, petrželku a střídavě vmícháme zbylé ... …více»
|
![]() |
6. 08. 2008 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zapečené špekáčky: Do špekáčků udělejte kapsu, do ní strčte plátek česneku a kolečko cibule. Naskládejte do pekáče, zasypte cibulí. Protlak rozřeďte vodou na kaši, nalijte do pekáče, zalijte lečem, bujónem a pivem. Pečt ... …více»
|
![]() |
6. 08. 2008 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rychlá dobrota z měkkého salámu a paprik: Papriky opečte dohněda, pak horké dejte do igelitového pytlíku a nechte zapařit. Sloupněte kůži, odstraňte jadérka a nakrájejte na kousky tak 3x3 cm.
Polovinu cibule lehce opražte, pak všechnu smích ... …více»
|
![]() |
6. 08. 2008 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Hamneggs: Na oleji z jedné strany opečeme moravské uzené. Otočíme jej a vyklepneme na ně vejce. Jakmile bílek ztuhne, odstraníme z plamene a podáváme. ... ... …více»
|
![]() |
6. 08. 2008 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zapékané čekanky v tmavé šunce: 1. Čekanku očistěte, odřízněte košťálek a na spodku puku vyřízněte malý klínek. Naložte ji na půl hodiny do slané vody (odejme přílišnou hořkost a vyříznutí zvětší ‚odsávací‘ plochu), pak pečlivě osu ... …více»
|
![]() |
6. 08. 2008 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zapékaná vejce se smetanou: Předehřejte troubu na 160°. Na rendlíku opražte klobásky a osušte je papírovým ubrouskem. Dvě zapékací misky na vejce bohatě vymažte máslem, do každé dejte dvě lžíce smetany a opatrně do nich vyklepně ... …více»
|
![]() |
6. 08. 2008 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Doktorova šunka: Plátky šunky po obou stranách opečeme a přidáme jemně nakrájenou cibuli. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zředíme 0,3 l bílého vína, přidáme utřený česnek, sůl, pepř, rajčatový protlak ... …více»
|
![]() |
5. 08. 2008 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zapečený pórek se salámem: Pórek nakrájíme na tenká kolečka a povaříme ho v osolené vodě asi 1 minutu, scedíme a propláchneme studenou vodou.
Zapékací mísu vymastíme máslem a klademe střídavě vrstvu pórku a tenké plátky salám ... …více»
|
![]() |
5. 08. 2008 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vydatné klobásky: 1. Na velké silnostěnné pánvi opečte klobásky. Vyjměte je a uchovejte v teple. Pak do pánve vsypte cibuli a opékejte ji tři až čtyři minuty, dokud nezměkne.
2. Přidejte okapané fazole a konzervovan ... …více»
|