Použité suroviny receptu Salámové lívance obalené v sýru:
0,5 l mléka
| 20 g droždí
| 250-300 g hladké mouky
| trocha cukru
| 1 vejce
| sůl
| pepř
| 100-150 g měkkého salámu
| petrželka
| 100 g eidamu
| tuk
Postup přípravy receptu Salámové lívance obalené v sýru:
V několika lžících vlažného mléka rozmícháme droždí se špetkou cukru, lžící mouky a necháme vykynout. Ke kvásku přidáme vejce, sůl, pepř, nahrubo nastrouhaný salám, petrželku a střídavě vmícháme zbylé mléko s moukou. Těsto necháme asi půl hodiny kynout. Naběračkou lijeme do tukem vymazaných důlků lívanečníku asi půl centimetru silnou vrstvu těsta a po obou stranách pečeme dozlatova. Lívance ihned obalíme v nastrouhaném sýru a podáváme se zeleninovým salátem.
Fotky receptu Salámové lívance obalené v sýru:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!