Postup přípravy receptu Uzeninový segedínský guláš:
Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a orestujeme dozlatova. Přidáme obě papriky, krátce orestujeme, zasypeme hladkou moukou, zalijeme studeným vývarem a přivedeme k varu. Přidáme nakrájené zelí a dusíme do poloměkka. Oškrábané brambory nastrouháme, vymačkáme z nich vodu, kterou dáme stranou a necháme je odstát. Brambory vložíme do mísy, přidáme polohrubou mouku, sůl, vejce a usazený škrob z bramborové šťávy. Do hrnce dáme vařit osolenou vodu. Z těsta pomocí dvou lžic tvoříme noky, které zvolna vaříme asi 8 minut. Do dušeného zelí přimícháme nakrájené klobásy, které jsme opekli na oleji. Guláš necháme přejít varem. Rozdělíme do talířů, přidáme noky a smetanu a pokrm posypeme jemně nasekanou petrželovou natí nebo pažitkou.
Fotky receptu Uzeninový segedínský guláš:
Fotky vložil: MichelePrg,piskotik,smudlinek,johny