5. 05. 2007 Vepřové maso
Příprava receptu Roláda z vepřového masa: Maso omyjeme, osušíme a ostrým nožem rozkrojíme na plát silný asi 2 cm. Plát masa rozložíme na prkénko a vlhkou paličkou jej rovnoměrně naklepeme. Maso posolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Do středu položíme …více»
|
22. 04. 2007 Vepřové maso
Příprava receptu Rychlé masové placičky: V míse smícháme maso nakrájené na nudličky s olejem, přidáme vejce, solamyl, sójovou omáčku, rozmačkaný česnek, hořčici, kari, grilovací koření, sůl, pepř a podle chuti pálivou papriku nebo čili koření. Důkladně …více»
|
20. 04. 2007 Vepřové maso
Příprava receptu Pikantní vepřové filé: Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na centimetrové plátky. Rozehřejeme máslo, maso na něm dobře opečeme, osolíme a vyjmeme. Ve vzniklé šťávě osmažíme jemně nakrájenou cibulku, necháme zpěnit a přidáme zeleninu …více»
|
20. 04. 2007 Vepřové maso
Příprava receptu Královský řízek: V misce si rozšleháme vejce, přidáme majoránku, pálivou papriku, čili koření, pepř, kečup, worcester, rozmačkaný česnek a vše důkladně promícháme. Kotlety naklepeme, osolíme a obalíme v Solamylu. Postupně obalujeme …více»
|
18. 04. 2007 Vepřové maso
Příprava receptu Katův šleh: Plátky masa nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a na horkém oleji orestujeme téměř doměkka. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, kterou necháme zesklovatět, přidáme nakrájené okurky a kapie, rozsekané feferonky, …více»
|
16. 04. 2007 Vepřové maso
Příprava receptu Chatařské řízky: Brambory nastrouháme na jemné nudličky, slijeme přebytečnou vodu a přidáme bílky, mouku, mléko, lisovaný česnek, pepř a sůl. Promícháme na hladké těsto. Maso naklepeme vlhkou paličkou, osolíme a obalíme v bramborovém těstě. …více»
|
16. 04. 2007 Vepřové maso
Příprava receptu Horalské ražniči: Maso nakrájíme na kostky a vlhkou paličkou naklepeme. Na špízové jehly střídavě napichujeme plátky masa, sýra, kolečka cibule a rajčat. Osolíme, okořeníme a dáme na plát alobalu potřený máslem. Pevně zabalíme a vložíme …více»
|
13. 04. 2007 Vepřové maso
Příprava receptu Domácí ovar: Maso osolíme a spolu s kořením, celou cibulí a vínem vaříme ve vodě doměkka. To trvá 90 - 120 minut. Mezitím si připravíme křen - očistíme ho, …více»
|
8. 04. 2007 Vepřové maso
Příprava receptu Pikantní brambory s uzeným masem: Brambory uvaříme ve šlupce, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Část masa nakrájíme na kostičky a vysmahneme na oleji, zbývající maso servírujeme nakrájené na plátky. Do výpeku přidáme suroviny na ochucení a pražíme …více»
|
8. 04. 2007 Vepřové maso
Příprava receptu Krnovské brambory: Do vymazaného pekáče roložíme oloupané a na kolečka nakrájené brambory. Maso naklepeme, potřeme prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme a rozložíme na brambory. Přidáme nakrájené žampiony. Posypeme nivou a kmínem …více»
|