Vložil: | Slunicko |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Cikánský chlebíček:
800 g vepřový bůček
| špetka sůl, pepř, kmín
| 10 poloviční krajíce chleba
| trochu hořčice, křen
| 1 kapie
| trochu petrželová nať
Postup přípravy receptu Cikánský chlebíček:
Opláchnutý vepřový bůček zbavíme kůže, vykostíme a nakrájíme na plátky (2 na porci). Plátky naklepeme paličkou, osolíme, pokmínujeme, opepříme, potřeme rozetřeným česnekem a rozložíme na pekáček. Vložíme do trouby a za občasného podlévání a obracení upečeme Do měkka.. Dozlatova pečené plátky bůčku položíme na krajíčky chleba, potřeme hořčicí a posypeme oloupaným nastrouhaným křenem. Na povrchu ozdobíme kouskem kapie a snítkou petrželové natě. Stejně připravený bůček můžeme upéct také vcelku, studený nakrájet na plátky, chléb potřít vypečeným sádlem a masovou šťávou, na to položit plátek bůčku a další postup zůstává už stejný. Získáme tak výborné studené pohoštění.
Fotky receptu Cikánský chlebíček:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!