Tipy na dekorace pro krásnější podzim a zimuTipy na dekorace pro krásnější podzim a zimu Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.12. 2025
Dnes má svátek Albína
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Čína se sladkokyselou omáčkou

fotka Čína se sladkokyselou omáčkou
Vložil:
Porcí:2
Doba přípravy: 70 min
Hodnocení:  ++-_______
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Čína se sladkokyselou omáčkou:

100 g sójové maso  | 200 g vepřové maso  | 1 vejce  | 1 lžíce solamyl  | 5 lžíc olej  | 1/2 květák  | 1 pórek  | 1/2 okurka  | 1 zelená paprika  |  sůl  | Marináda:  | 2 lžíce olej  | 1 lžíce sójová omáčka  | 1 lžíce med  | 1 lžíce hořčice  | 1 lžíce ocet  |  mletý zázvor  | 1 stroužek česnek

Postup přípravy receptu Čína se sladkokyselou omáčkou:

Připravíme horký nálev z jednoho litru vody a jedné kostky masoxu a jím sojové maso přelijeme. Necháme asi 20 minut nabobtnat a potom nálev scedíme. Přebytečnou vodu ze sojového masa vymačkáme. Takto si můžeme sojové maso připravit i půl či celý den předem, abychom urychlili přípravu večeře po návratu ze zaměstnání. V misce si rozšleháme vejce se solamylem rozmíchaným ve vodě a přidáme vepřové maso nakrájené na kostičky a sojové maso. Promícháme a zakapeme jednou lžící oleje. Dále si připravíme všechnu zeleninu - pórek očistíme a nakrájíme na kolečka, květák rozebereme na malé růžičky, papriku nakrájíme na proužky a neoloupanou okurku nakrájíme na tenká půlkolečka. Na pánvi si rozpálíme olej, osmahneme na něm růžičky květáku a dáme stranou. Potom osmahneme maso, přidáme veškerou připravenou zeleninu včetně květáku a ještě krátce opékáme. Nakonec zalijeme marinádou, kterou připravíme smícháním výše uvedených přísad (česnek do marinády prolisujeme nebo utřeme). Ještě jednou promícháme a prohřejeme a podáváme nejlépe s rýží.


Fotky receptu Čína se sladkokyselou omáčkou:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Čína se sladkokyselou omáčkou
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Náš tip


Další tipy


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !