Vložil: | Uuu |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 80 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Domácí bavorská sekaná:
600 g vepřového masa libového
| 600 g vepřového bůčku
| 150 g vepřových jater
| mletý kmín
| jemně sekaná petrželová nať
| 4 stroužky česneku
| muškátový oříšek, majoránka, mleté nové koření, citronová kůra, bílý pepř, sůl
| 10 dlouhých jemných plátků uzené slaniny
Postup přípravy receptu Domácí bavorská sekaná:
Maso a játra nakrájíme na kostky a společně s 200 g ledu rozsekáme v mixéru na jemnou masovou fáš a dle potřeby přiléváme vodu, nakonec ochutíme kořením, solí a česnekem. Vložíme do formy vyložené slaninou nebo vytvarujeme a slaninou obalíme, pečeme na 150 °C cca 60-70 minut. Podáváme s bramborovým nebo zelným salátem, ale nejlépe pouze s křupavým pečivem a hořčicí. Vletních měsících se může i netradičně podávat s vypečenou šťávou, opečenými rajčaty a těstovinami
Fotky receptu Domácí bavorská sekaná:
Fotky vložil: damami,ivanao,hanina51