1 střední květák
| 2 střední cibule
| 1 větší vepřová konzerva
| 5 vajíček
| 2 dcl mléka
| olej
| pepř
| kmín
| sůl
| strouhanka a tuk na vymazání a vysypání plechu
| 10 dkg tvrdého sýra na strouhání Před dopeením nastrouháme j
Postup přípravy receptu Květák trochu jinak:
Květák rozebereme na růžičky a v osolené vodě ho uvaříme - ne moc a posekáme ho na menší kousky. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme posekaný květák, kmín, sůl a pepř. Vepřovou konzervu otevřeme a vyklopíme do kastolu s květákem. Maso trošku vařečkou rozdrobíme. Prohřejeme a vyklopíme to do vymazaného a vysypaného plechu. V trošce mléka rozmícháme vajíčka a nalejeme na květák. Dáme do trouby zapéct. Před dopečením nahoru ještě nastrouháme sýr a dopečeme. K tomu vařím brambory a libovolný zeleninový salát, výborné je to i na studeno.