Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 90 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Špízy z vepříka:
500 g vepřového masa (na guláš)
| 1 červený paprikový lusk
| 1 zelený paprikový lusk
| 3 cibule
| 3 rajčata
| mletá paprika (sladká i ostrá)
| sůl, pepř
| olej
| hořčice
| 2 sklenice masového vývaru
| 1 sklenice červeného vína
| kečup, rajský protlak
| špízové jehly cca 22 cm dlouhé
Postup přípravy receptu Špízy z vepříka:
Cibuli oloupeme a nakrájíme. Papriky očistíme a zbavíme jadérek, nakrájíme na kousky (3 x 4 cm). Rajčata umyjeme, nakrájíme na osminky.
Maso osolíme, opepříme a okořeníme paprikou. Jehlu vezmeme do ruky a postupně napichujeme maso, papriku a rajče. Končíme i začínáme masem.
Ve velké pánvi rozehřejeme trochu oleje. Připravené špízy opečeme ze všech stran. Cibuli, zbylá rajčata, a papriku přidáme do pánve a také opečeme. Osolíme a ochutíme paprikou. Zalijeme červeným vínem, přidáme lžíci hořčice, protlaku a kečupu a dobře promícháme. Zalijeme vývarem, zakryjeme a asi hodinu dusíme.
Fotky receptu Špízy z vepříka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!