Postup přípravy receptu Vepřová roláda s ananasem:
Kýtu opatrně rozřízneme nožem na asi centimetrový plát. Rozložíme ho na pracovní plochu a osolíme. Na pánvi na trošce oleje osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou šunku, zalijeme vejci, osolíme a necháme ztuhnout. Hotovou nádivku rozetřeme na připravené maso. Z ananasové konzervy slijeme šťávu, kostky ananasu necháme okapat, rozsekáme je na drobnější kousky a rozložíme je na vaječnou nádivku. Plát masa opatrně srolujeme tak, aby náplň nikde nevytékala. Roládu převážeme provázkem a vložíme ji na pekáč s rozehřátým máslem a po všech stranách ji opečeme. Podlijeme trochou vody a v troubě za občasného přelití upečeme doměkka. Hotovou roládu vyjmeme z pekáče, sundáme provázek a maso nakrájíme velmi ostrým nožem na plátky. Šťávu z pekáče slijeme do kastrůlku, zaprášíme lžičkou mouky, rozmícháme a povaříme asi 10 minut. Hotovou omáčkou přeléváme plátky rolády. Podáváme s vařeným bramborem.