Použité suroviny receptu Vepřové na žampiónech s lilkem:
600 g vepřového masa (libového)
| tuk na smažení
| 500 g žampiónů
| 2 cibule
| sůl, pepř
| 125 ml masového vývaru
| 1 sklenice bílého vína
| 1 lžička Solamylu
| těstoviny
| 1 lilek
Postup přípravy receptu Vepřové na žampiónech s lilkem:
Vepřové maso nakrájíme na malé nudličky. Pak ho prudce opečeme v rozpáleném tuku. Cibuli (oloupanou a nakrájenou nadrobno) osmahneme ve druhé pánvičce, přidáme nakrájené žampióny, lilek, osolíme, opepříme, zalijeme masovým vývarem a dusíme zakryté asi 15 minut. Přidáme opečené maso. Přilijeme bílé víno a zahustíme lžičkou Solamylu (rozmíchaného v troše vody) a dochutíme. Hotový pokrm promícháme s uvařenými těstovinami.
Fotky receptu Vepřové na žampiónech s lilkem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!