Vepřové plátky omyjeme, osušíme a paličkou je zlehka naklepeme dotenka. V misce smícháme 3 lžíce oleje, mletou sladkou papriku, kmín, citrónovou kůru, sůl a pepř. Marinádou potřeme plátky masa a na 2 hodiny je dáme odležet do chladničky.
Omyjeme papriky a nakrájíme je na slabší proužky. Plátky masa po jedné straně potřeme paprikovým protlakem. Kysané zelí nakrájíme najemno a rozdělíme ho na maso. Navrch poklademe proužky paprik. Plátky stočíme do závitků a omotáme je plátky anglické slaniny. Okraje zpevníme párátkem. Ve větším kastrolu rozpálíme olej a závitky na něm zprudka opečeme ze všech stran. Podlijeme horkým vývarem a při nižší teplotě pod poklicí dusíme asi 30 minut až budou závitky měkké.
Omáčku pak zaprášíme moukou a za občasného promíchání necháme ještě povařit asi 5 minut. Vepřové zelné závitky rozdělíme na talíře, zbavíme je párátek a přelijeme omáčkou. Ozdobíme sekanou petrželkou nebo pažitkou.