![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
9. 10. 2007 Vnitřnosti
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Játra na rožni: Játra nakrájíme na kousky, nabodneme na rožeň a potíráme máslem. Zprudka opékáme a hotové solíme a pepříme. Jako přílohu můžeme použít rýži nebo smažené bramborové krokety či hranolky a zeleninový sal ... …více»
|
![]() |
9. 10. 2007 Vnitřnosti
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Králičí nebo husí játra s vínem: Játra překrojíme na 4 silné plátky, obalíme lehce v mouce a prudce opečeme na sádle. Přidáme pokrajenou cibulku a opatrně dusíme pod pokličkou, aby cibulka neztmavla. Hotová játra vyndáme ... ... …více»
|
![]() |
8. 10. 2007 Vnitřnosti
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Játra s paprikou: Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme játra a restujeme. Poté přidáme koření, kečup podle chuti, papriku na drobné kousky, trochu chilli omáčky, případně sůl a dusíme. ... ... …více»
|
![]() |
7. 10. 2007 Vnitřnosti
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Játrové hranolky po čínsku: Játra omyjeme a nakrájíme na hranolky. Opražíme na oleji. Přidáme rozetřený česnek se solí a hned odstavíme. Ze sójové omáčky, červeného vína a masového vývaru, cukru a soli připravíme ... ... …více»
|
![]() |
6. 10. 2007 Vnitřnosti
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Játrovka: Omytá játra, cibuli a 1 stroužek česneku pokrájíme nadrobno. Na rozpáleném oleji osmahneme slaninu, pak cibulku a nakonec játra, špetku červené papriky a hořčici. Micháme, dokud se játra pěkně &q ... …více»
|
![]() |
5. 10. 2007 Vnitřnosti
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Ostrá játra : Nadrobno nakrájenou cibulku zpěníme na oleji. Až zesklovatí, přisypeme sladkou a pálivou papriku a krátce osmahneme, aby paprika ztmavla. Poté přidáme na kousky nakrájená játra a dusíme. Až jsou játra ... …více»
|
![]() |
3. 10. 2007 Vnitřnosti
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Chanfaina: Pokrájená játra dusíme s pepřem na víně do měkka. Rozpálíme olej, osmahneme nakrájenou cibuli a česnek doskleněna. Přidáme koření, játra, mátu, petrželku a zalijeme vývarem z jater a zasypeme strouhan ... …více»
|
![]() |
1. 10. 2007 Vnitřnosti
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Játra na moravance: Vepřová játra očistíme, opláchneme, osušíme a nakrájíme na silnější nudličky. Poté je zprudka opečeme na rozpáleném tuku. Přidáme nakrájenou cibuli a ještě asi 3 minuty opékáme. Moravanku necháme okapat …více»
|
![]() |
30. 09. 2007 Vnitřnosti
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Paštika z kuřecích jater: Játra namočíme na 24 hodin do mléka a postavíme do ledničky.
Po vyjmutí necháme okapat,vložíme do vroucí vody a 4-5 minut
povaříme. Scedíme a po vychladnutí rozmixujeme.
Osolíme, opepříme, vmícháme ... …více»
|
![]() |
28. 09. 2007 Vnitřnosti
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Játra pana starosty: Očištěná játra nakrájíme na nudličky, opečeme na oleji, opepříme a přidáme cibuli. Za stálého míchání orestujeme. Přidáme trochu kari a kečup, podlijeme vodou, vložíme nasekané kapie a dusíme doměkka ... …více»
|